Ελλαδα

Απόστρατοι και συνταξιούχοι: «Αναδρομικά περιμέναμε, ψίχουλα είδαμε»

Βρήκαν μειωμένα τα ποσά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
euro
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Μειωμένα ποσά βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, χιλιάδες απόστρατοι και συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων, που περίμεναν να τους πιστωθούν τα αναδρομικά.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι ίδιοι, υπάρχει μάλιστα μεγάλος αριθμός αποστράτων και συνταξιούχων, οι οποίοι με τα ίδια έτη προϋπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό ή βαθμίδα έλαβαν διαφορετικά ποσά αναδρομικών.

«Αναδρομικά περιμέναμε, ψίχουλα είδαμε. Μοιάζει μάλλον με κορυφαία κοροϊδία» αναφέρει σχετικά ο Κωνσταντίνος Κουλούρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ.   

Ο ίδιος παραθέτοντας παράδειγμα για τα διαφορετικά ποσά των αναδρομικών αναφέρει ότι «καθηγητής λαμβάνει μόνο 44 ευρώ, ενώ άλλος με τις ίδιες προϋποθέσεις, 1.700 ευρώ».

Από την πλευρά του ο Νικόλαος Βέργης, απόστρατος λιμενικός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ κάνει λόγο για κοροϊδία καθώς υπολόγιζε να λάβει περισσότερα από 1500 ευρώ και τελικά έλαβε μόλις 59,48 ευρώ.

«Είναι μια τρέλα. Ή δεν γνωρίζουν τι κάνουν με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν, ή εσκεμμένα αν το έκαναν» σημειώνει.

Ο κ. Βεργής αναφέρει μάλιστα ότι αρκετοί απόστρατοι  πήγαν την Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκείμενου να ρωτήσουν από πού πρόεκυψαν αυτά τα ποσά.

Όπως εξηγεί, απόστρατοι που πήγαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να ρωτήσουν πώς προέκυψαν τα ποσά πήραν την απάντηση: «Αν θέλετε να δικαιωθείτε να πάτε σε δικηγόρους».

Συνταξιούχοι αναφέρουν παράλληλα, ότι δεν έχει αναρτηθεί το έγγραφο απόδειξης καταβολής σύνταξης και αναδρομικών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ποιες ήταν τελικά οι κρατήσεις που επιβλήθηκαν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ