- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο (εικόνες, video)
Εξαγριωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια - Φυγαδεύτηκαν οι δύο κατηγορούμενοι
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 21χρονος Έλληνας κι ένας 19χρονος Αλβανός για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοπι με ομόφωνη απόφαση της τακτικής ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.
Στη μία το μεσημέρι ξεκίνησε έπειτα από τις ξεχωριστές απολογίες τους στην ανακρίτρια Ρόδου και η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορούμενων, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική του κατάθεση στο ανακριτικό τμήμα του Λιμενικού Σώματος, ο 19χρονος Αλβανός είχε ομολογήσει τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, αλλά λίγο αργότερα κατέθεσε διά του συνηγόρου του αίτημα ακύρωσης της, ενώ ο 21χρονος από τη Λίνδο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.
Από τις 10 το πρωί, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από τα δικαστήρια, περιμένοντας τη στιγμή που θα περάσουν την πόρτα οι δύο φερόμενοι ως δράστες του φονικού για να τους αποδοκιμάσει. Όταν κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα, στις 4.30 το απόγευμα, χωρίς καν να βγουν οι κατηγορούμενοι, το εξαγριωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα φύλαξης των δύο κατηγορουμένων ήταν δρακόντεια και μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους, οι δύο άνδρες φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία. Μόλις ο συγκεντρωμένος κόσμος το αντιλήφθηκε, ξέσπασε με ύβρεις και συνθήματα και κατευθύνθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας, θέλοντας έτσι να εκφράσει την οργή του κατά των δραστών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.