- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πορεία των ΑμεΑ σε Βουλή και Μαξίμου - Παναττική στάση εργασίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για συμπαράσταση
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία
Στην Ηρώδου Αττικού οι φορείς ΕΣΑμεΑ αυτή την ώρα με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018. Αντιπροσωπεία τους θα δει την Θεανώ Φωτίου. Κυκλοφοριακες ρυθμίσεις στην Λεωφ. Βασιλισσης Σοφιας, ενώ νωρίτερα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς» και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 αποφάσισε η ΓΣΕΕ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με αναπηρία, στους γονείς τους, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο εργαζόμενο, να μετάσχει στο συλλαλητήριο.
Τα αιτήματα των ΑΜΕΑ
Στα αιτήματα που προβάλλουν τα άτομα με αναπηρία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής: η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, η επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κ.α.
Η Πρόεδρος σωματείου Ελληνικής Ένωσης για την καταπολέμηση της σκλήρυνσης, Μαργαρίτα Καραγιώργου μιλώντας στην στην A.V. δήλωσε: «Θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπειά μας. Η πολιτεία πρέπει να μας σεβαστεί και θα διεκδικήσουμε ως το τέλος τα δικαιώματά μας για πρόσβαση σε φαρμακευτική αγωγή καθως και ειδικό επίδομα για την πολλαπλή σκλήρυνση».
ΑμεΑ μέλος της Περιφερειακής ομοσπονδίας ατόμων στα αναπηρικά αμαξίδια, Χαροκόπος Αντώνης μιλώντας στην Α.V. δήλωσε: «Δεν έχουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες, δεν υπάρχουν αρκετές ράμπες στην πόλη, το φορολογικό όμως είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Γι' αυτό σήμερα δεν είναι μια μέρα για γιορτές αλλά για αγώνα ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».
Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των σωματείων είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Μέχρι πότε θα βρίσκονται στους δρόμους οι οδηγοί
Φωτογραφίες και βίντεο στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τα έστελνε σε 10 παραλήπτες Πολωνίας
Αγρότες διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της ζωονόσου
Μέχρι πότε θα βρίσκονται στους δρόμους οι οδηγοί
H διαδικασία θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 26 Μαρτίου 2026
Πρόκειται για εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα και προσβάλει βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, καθώς και ορισμένα άγρια είδη
Ποια ημέρα θα γίνουν τα τελευταία μαθήματα
Οδηγίες και προθεσμία εγγραφών 2026-2027
Ισόβια και 2 έτη χωρίς ελαφρυντικά στον 22χρονο - Ποινή 30 μηνών στον εξάδελφο
Τι καιρό θα κάνει μέχρι το Σάββατο
Εκδικάζεται η υπόθεση της 23χρονης συνεπιβάτιδας για το τροχαίο του Νοεμβρίου 2022
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.