Ελλαδα

Επίθεση με βαριοπούλες στην Πνύκα

Απείλησαν τον αρχαιοφύλακα και προκάλεσαν φθορές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pnika.jpg
©INTIMENEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΑΡΧΕΙΟ

Επίθεση με βαριοπούλες το βράδυ της Τετάρτης δέχτηκε ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας. Συγκεκριμένα, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και βαριοπούλες στα χέρια απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες φώναξαν στον αρχαιοφύλακα πως «εάν διώξετε πάλι ανθρώπους, θα ξαναέρθουμε εδώ και θα δείτε...». Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν. Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

H αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ