- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία - Λήστευε στο Πανεπιστημίο και στο κέντρο της πόλης
Μέλη της φέρεται να έχουν διαπράξει 19 ληστείες τις τελευταίες εβδομάδες
Την εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας φέρεται να έχουν διαπράξει 19 ληστείες, που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από περαστικούς σε χώρους του πανεπιστημιακού campus και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν έξι νεαροί άντρες, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, που οδηγούνται ενώπιον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός συνεργός τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συγκρότησαν συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά αφαίρεσαν από τα θύματά τους -άλλοτε υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου κι άλλοτε με χρήση σωματική βίας- χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά τους έγγραφα ή αντικείμενα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Λευκού Πύργου, η φερόμενη ως δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο και συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία 24ωρα, διάστημα κατά το οποίο τους αποδίδεται ότι πραγματοποίησαν τη μία ληστεία μετά την άλλη, δρώντας κατά βάση βραδινές ώρες.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, που φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, όπως επίσης ένα κλεμμένο κινητό, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.