- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αύξηση των υιοθεσιών καταγράφουν οι δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα ανήλθαν σε 393 το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 77,8% σε σύγκριση με τις 221 πράξεις το 2016.
Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, η μεγαλύτερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή των Νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης (93,8%), καθώς και στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Αττικής (93,2%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 2017 οι υιοθεσίες θηλέων ανήλθαν σε 198 πράξεις, ενώ οι υιοθεσίες αρρένων ανήλθαν σε 187 πράξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 75,2% και 76,4%, αντίστοιχα.
Οι θετοί γονείς, κατά κύριο λόγο, είναι δύο σύζυγοι και στην κατηγορία αυτή παρουσιάστηκε αύξηση 87,4% στις πράξεις υιοθεσίας.
Η μεγαλύτερη αύξηση όμως, κατά 162,5%, παρατηρήθηκε στις υιοθεσίες από θετούς γονείς που είναι σύζυγοι του ενός βιολογικού γονέα.
Όσον αφορά στη νομική κατάσταση των βιολογικών γονέων των υιοθετηθέντων τέκνων, τη μεγαλύτερη κατηγορία αποτελούν τα τέκνα που γεννήθηκαν εκτός γάμου, όπου παρατηρήθηκε αύξηση κατά 208,3% σε σχέση με το 2016.
Ενώ σχετικά με την ηλικία των υιοθετηθέντων, η πλειονότητα (57,8%) των πράξεων υιοθεσίας αφορούσε σε τέκνα της ηλικιακής ομάδας 0- 5 ετών, με τη μεγαλύτερη αύξηση, πάντως, σε σχέση με το προηγούμενο έτος να σημειώνεται στην ηλικιακή ομάδα 6- 10 ετών (140%).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.