Ελλαδα

109 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Με φόντο τα επεισόδια της ΔΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48580-99853.jpg

Εκατόν εννέα άτομα προσήχθησαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προληπτικών προσαγωγών που διενήργησε η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έγιναν τρεις συλλήψεις, ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς η εξέταση των προσαχθέντων είναι σε εξέλιξη.

Περισσότερες από είκοσι προσαγωγές υπόπτων έγιναν στις 21.00 του Σαββάτου, όταν, στην περιοχή της Καμάρας και μετά το πέρας των διαδηλώσεων, ομάδα που συμμετείχε στην πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησε στη ρίψη πετρών και μπουκαλιών στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ καταδίωξαν τους δράστες στην οδό Εγνατία και στα γύρω στενά.

Δ.Α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ