- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα αφύλαχτα περάσματα στον Έβρο (video)
Διάβημα της Αθήνας για τη χαλάρωση από μέρους της Τουρκίας
Με διαβήματα προς τις Βρυξέλλες και την Τουρκία απαντά η Αθήνα στην χαλάρωση από τουρκικής πλευράς της φύλαξης των περασμάτων προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο, που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό.
Τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας έχουν γίνει προνομιακό πεδίο δράσης κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις αυξημένες συλλήψεις διακινητών από τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Μάλιστα μόλις 30 καταγράφηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του xronos.gr, που κατέγραψε μάλιστα με κάμερα την διέλευση παράνομων μεταναστών από τα σύνορα στον Έβρο, η μετακίνηση αυτή στη θέση Μαυράγκανθος στο Δέλτα του Έβρου είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών έχουν αυξηθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, το 2016 πέρασαν από τον Έβρο 3.300 άνθρωποι, το 2017 5.500 και το 2018-ως τώρα- περίπου 12.000.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φωτογραφίες και βίντεο στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τα έστελνε σε 10 παραλήπτες Πολωνίας
Αγρότες διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της ζωονόσου
Μέχρι πότε θα βρίσκονται στους δρόμους οι οδηγοί
H διαδικασία θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 26 Μαρτίου 2026
Πρόκειται για εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα και προσβάλει βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, καθώς και ορισμένα άγρια είδη
Ποια ημέρα θα γίνουν τα τελευταία μαθήματα
Οδηγίες και προθεσμία εγγραφών 2026-2027
Ισόβια και 2 έτη χωρίς ελαφρυντικά στον 22χρονο - Ποινή 30 μηνών στον εξάδελφο
Τι καιρό θα κάνει μέχρι το Σάββατο
Εκδικάζεται η υπόθεση της 23χρονης συνεπιβάτιδας για το τροχαίο του Νοεμβρίου 2022
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τον βρήκε ο αδελφός του που τον αναζητούσε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Μια συλλογή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Ιακωβίδη, Dali, Μόραλη, Κεσσανλή, Γαϊτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.