- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λάδι στα εκθέματα: Πώς εξήγησαν οι δύο γυναίκες τον βανδαλισμό στα μουσεία
«Η Αγία Γραφή λέει πως το λάδι είναι θαυματουργό»
«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό». Αυτό ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων οι δύο γυναίκες που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω για τους βανδαλισμούς σε μουσεία της Αττικής.
Πρόκειται για δύο Ρομά, βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής από φύλακα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ο οποίος αναγνώρισε τη μία εξ αυτών από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν, ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου. Στην κατοχή τους είχαν ένα μπουκάλι με λάδι, που όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.
Σημειώνεται ότι οι συλληφθείσες αναζητούνταν μετά τις φθορές που προκάλεσαν στο Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα, καθώς και στο δάπεδο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.