- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιξαν τρύπες στα γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Δύσκολη η πυρόσβεση
Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω
Εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Παρά το ότι σήμερα το πρωί άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.
Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ αυτό βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 - 6 Μποφόρ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.
Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.
Σήμερα το πρωί μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια από τα φορτηγά προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών. Προληπτικά γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα ενώ η ποσότητα νερού που έχει πέσει μέσα σε αυτό του έχει δώσει μικρή κλίση.
«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.
Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.