Times: Αγνοούνται 2 Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν ζητήσει άσυλο στην Αθήνα
Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις της δικηγόρου τους
Δημοσίευμα των Times επικαλούμενο δηλώσεις της δικηγόρου 2 Τούρκων αξιωματικών από τους 8 που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, όταν κατηγορήθηκαν από τη κυβέρνηση Ερντογάν ως πραξικοποηματίες, αναφέρει στην εφημερίδα ότι αγννοούνται τα ίχνη τους.
Η δικηγόρος τους, κ. Σταυρούλα Τομαρά, δήλωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι οι Halit Cetin και ο Fatih Arik αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία σε ανταλλαγή κρατουμένων.
«Πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει» δήλωσε. «Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν» δήλωσε.
Η κ. Τομαρά ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.
Ισχυρίστηκε ακόμη οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις από τους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.
«Την ημέρα που οι τρεις συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο» ανέφερε.
«Τους σέρβιραν δείπνο και καθώς έτρωγαν, μια ομάδα Ελλήνων κομάντος με κουκούλες μπήκαν στο δωμάτιό τους, τους έδεσαν και τους επέστρεψαν στην Τουρκία» επεσήμανε.
Ο κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των Times, πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους».
Αρνήθηκε ωστόσο, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κας Τομαρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.