Ελλαδα

Βγήκαν τα τρακτέρ στη Λάρισα (video)

Ετοιμάζεται το αγροτικό μπλόκο στον κόμβο του Πλατυκάμπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trakter23423.jpg
larissanet.gr

Παρατάχθηκαν τα πρώτα τρακτέρ το μεσημέρι της Πέμπτης στον κόμβο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα, με τους αγρότες να υλοποιούν την απόφαση της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» για δημιουργία μπλόκων σε όλη την Ελλάδα.

Οι γεωργοί τοποθέτησαν τα τρακτέρ στην άκρη του επαρχιακού δρόμου προς την Αγιά, ενώ προς το παρόν δεν θέτουν ζήτημα αποκλεισμού της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα τρακτέρ φτάνουν στον κόμβο Αγιάς

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν και να ενισχύσουν το μπλόκο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ότι έχουν κερδίσει οι αγρότες μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα αγώνων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας άφησε αιχμές και προς ορισμένους αγρότες συνδικαλιστές, λέγοντας πως «πρέπει να ξεπεράσουν τις πιέσεις που δέχονται από κόμματα αλλά και τις πιέσεις από κάποιες επιτροπές που τους αποτρέπουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις».

Νέο κομβόι τρακτέρ στον κόμβο Αγιάς

Τέλος, είπε πως θα γίνει συνέλευση αγροτών ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα τους εν όψει και του συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί κατά την διάρκεια της έκθεσης Agrotica στις 3 Φεβρουαρίου.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Aγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Τσικριτσής Αστέριος κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Εθνικής οδού είπε πως αυτό θα αποφασιστεί μετά από τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ