- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ιεράπετρα: Πορεία και αντιδράσεις για το πλοίο που ναύλωσαν ακροδεξιοί (εικόνες)
Ανεπιθύμητο C STAR στο Λασίθι
Με πορεία διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες άτομα χθες το βράδυ στην Ιεράπετρα για την πιθανότητα που υπήρξε το πλοίο C-Star να προσεγγίσει το λιμάνι της περιοχής. Το πλοίο που ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-MΠΕ όπως δηλώθηκε από το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, βρίσκεται ακόμη στα 12 μίλια νότια από το Κουφονήσι.


Οι επιβαίνοντες στο πλοίο δεν έχουν ενημερώσει μέχρι αυτή την ώρα για τις προθέσεις τους αλλά μετά και τις χθεσινοβραδυνές αντιδράσεις η προσέγγιση μάλλον θα αποφευχθεί. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης είπε ότι η Ιεράπετρα λέει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε κάθε μορφή Φασισμού και δεν επιθυμεί καμία φιλοξενία στο λιμάνι της για το συγκεκριμένο πλοίο: «Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση ούτε από τους ίδιους τους επιβαίνοντες να θέλουν να έρθουν πλέον στην περιοχή μας, στον τόπο όπου έχουμε δείξει ότι ο φασισμός δεν περνάει, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας και τη φιλοξενία μας στους 700 μετανάστες που βοηθήσαμε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια για τις μέρες που βρέθηκαν στην Ιεράπετρα πριν από καιρό. Η επικοινωνία μου με τις αρχές και το υπουργείο ήταν άμεση και η Ιεράπετρα απάντησε και με τις διαδηλώσεις χθες αλλά και με το μήνυμα που έστειλα μέσω των αρχών στο συγκεκριμένο πλοίο».
Όλοι όσοι επιβαίνουν στο C-STAR συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Defend Europe, δηλαδή «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη», με στόχο διασχίζοντας τα νερά της Μεσογείου να διαμαρτυρηθούν για τη θαλάσσια μεταναστευτική οδό που χρησιμοποιούν όλοι όσοι αποχωρίζονται την πατρίδα τους για να βρουν ασφάλεια σε άλλες χώρες είτε ως πρόσφυγες είτε ως μετανάστες. Οι επιβαίνοντες στο πλοίο ζητούν να παρεμποδίζεται η διέλευση των πλοίων με πρόσφυγες και να απωθούνται πίσω εκεί από όπου ξεκίνησαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.