- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σεισμός στην Κω: Ένας ακρωτηριασμένος κι ένας διασωληνομένος με εγκεφαλική αιμορραγία (εικόνες)
Μεταφέρθηκαν στην Κρήτη
Λίγο μετά τις 10.30 έφτασαν με αεροσκάφος C130 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό της Κω στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο Έλληνες και δύο τουρίστες, ηλικίας από 22 έως 28 χρόνων οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά στον σεισμό 6,6 Ρίχτερ την ώρα που διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής, του οποίου έπεσε η οροφή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο τουρίστες.
Τα περιστατικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδας Ζεάκη στο cretapost, αφορούν «έναν τραυματία που φέρει υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο και είναι διασωληνομένος, ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου από το σημείο της κνήμης, ένας καταγματίας κι ένας με πρόβλημα στον οφθαλμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρίστας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό φέρει τραύματα και στο δεύτερο πόδι του ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου.
Όπως ανέφερε η κ. Ζεάκη «η μεταφορά των τεσσάρων τραυματιών έγινε με σούπερ πούμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί ενώ το ΕΚΑΒ Κρήτης μαζί με τα νοσοκομεία του Ηρακλείου βρίσκονται σε επιφυλακή από τις 5 τα ξημερώματα οπότε κι ενημερώθηκαν για τον φονικό σεισμό».
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο τραυματίας που έχει ακρωτηριαστεί είναι 22χρονος από τη Νορβηγία. Νορβηγός είναι επίσης ο τραυματίας που έχει διασωληνωθεί, ηλικίας 25 ετών. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια 25χρονη Ελληνίδα με κατάγματα και στα δυο πόδια καθώς και ένας 37χρονος με κάταγμα του οφθαλμικού κόγχους.
Σύμφωνα με το ίδιο site, και οι τέσσερις είναι αιμοδυναμικά σταθεροί.











ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται και αύριο οι έντονες βροχοπτώσεις
Η ενημέρωση του Λιμενικού
Σοβαρές καταστροφές σε ζωικό κεφάλαιο και υποδομές από το πέρασμα της κακοκαιρίας
Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Όσα τόνισε η Μαρία Σάκκαρη για τον γάμο με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Έσπασε το πίσω τζάμι του λεωφορείου μετά από σύγκρουση
Πυρκαγιά σε πολυκατοικία από κεραυνό και εκτροπές αεροσκαφών λόγω νεροποντής
Γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Ηλίας Στύλος, ο street artist γνωστός μέσα από το ψευδώνυμο «Hayate», είπε το δικό του τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή
Το νησί με τη μικρότερη μείωση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Ισχυρίζεται ότι του χρωστούσε 5.000 ευρώ
«Δεν θα γράψεις εσύ εμένα», φέρεται να τους είπε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.