- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός στην Κω: Ένας ακρωτηριασμένος κι ένας διασωληνομένος με εγκεφαλική αιμορραγία (εικόνες)
Μεταφέρθηκαν στην Κρήτη
Λίγο μετά τις 10.30 έφτασαν με αεροσκάφος C130 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό της Κω στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο Έλληνες και δύο τουρίστες, ηλικίας από 22 έως 28 χρόνων οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά στον σεισμό 6,6 Ρίχτερ την ώρα που διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής, του οποίου έπεσε η οροφή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο τουρίστες.
Τα περιστατικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδας Ζεάκη στο cretapost, αφορούν «έναν τραυματία που φέρει υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο και είναι διασωληνομένος, ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου από το σημείο της κνήμης, ένας καταγματίας κι ένας με πρόβλημα στον οφθαλμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρίστας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό φέρει τραύματα και στο δεύτερο πόδι του ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου.
Όπως ανέφερε η κ. Ζεάκη «η μεταφορά των τεσσάρων τραυματιών έγινε με σούπερ πούμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί ενώ το ΕΚΑΒ Κρήτης μαζί με τα νοσοκομεία του Ηρακλείου βρίσκονται σε επιφυλακή από τις 5 τα ξημερώματα οπότε κι ενημερώθηκαν για τον φονικό σεισμό».
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο τραυματίας που έχει ακρωτηριαστεί είναι 22χρονος από τη Νορβηγία. Νορβηγός είναι επίσης ο τραυματίας που έχει διασωληνωθεί, ηλικίας 25 ετών. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια 25χρονη Ελληνίδα με κατάγματα και στα δυο πόδια καθώς και ένας 37χρονος με κάταγμα του οφθαλμικού κόγχους.
Σύμφωνα με το ίδιο site, και οι τέσσερις είναι αιμοδυναμικά σταθεροί.











ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.