- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καταδίκη σε 10ετή κάθειρξη σε Θεσσαλονικιό επιχειρηματία για τοκογλυφία
Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και αθωωθεί πρωτόδικα δύο τραπεζικά στελέχη
Στις φυλακές οδηγείται γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που τον έκρινε ένοχο για τοκογλυφία και εκβίαση.
Ο 64χρονος επιχειρηματίας κατηγορείτο ως «πρωταγωνιστής» τοκογλυφικού κυκλώματος, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη και είχε εξαρθρωθεί μαζί με άλλα τρία κυκλώματα, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τον Ιανουάριο του 2012.
Τον Ιούλιο του επόμενου έτους, το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, τιμώρησε τον κατηγορούμενο επιχειρηματία με ποινή κάθειρξης 11,5 ετών, αλλά αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο -υπό όρους- ενόψει του Εφετείου.
Τώρα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τον έκρινε εκ νέου ένοχο, μειώνοντας την ποινή του, η οποία όμως τον «στέλνει» στη φυλακή.
Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και αθωωθεί πρωτόδικα δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, όπως επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.