Ελλαδα

Παραλίγο τραγωδία και στην Ελλάδα από τη «Μπλε Φάλαινα»: 15χρονη πήρε χάπια κι αυτοτραυματίστηκε

Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μπλε Φάλαινα»: Δείτε τις χαρακιές στο σώμα της 15χρονης – «Θέλω να την σώσω», λέει η μητέρα

Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Καραϊβική το νοσηρό παιχνίδι «Blue Whale Challenge» που ξεκίνησε από τη Ρωσία (σ.σ. έχουν καταγραφεί επίσημα 130 περιστατικά αυτοκτονιών) και σύντομα η εθιστική αυτή τρέλα διαδόθηκε και στην Ουκρανία. Προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει και οι αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα πριν καν υπάρξουν καταγεγραμμένα περιστατικά στη χώρα μας.

Παρά τις προειδοποιήσεις όμως, τελικά είχαμε και στην Ελλάδα το πρώτο θύμα, με μία 15χρονη από την Κατερίνη να ζει από θαύμα.

Ειδικότερα, η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες. Οι άγνωστοι συνομιλητές τους που έχουν ρόλο «καθοδηγητή», απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι!

Ο Ρώσος Philipp Budeikin είναι ο άνδρας πίσω από το διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας και βρίσκεται ήδη στις φυλακές της Ρωσίας, κατηγορούμενος για την υποκίνηση τουλάχιστον16 αυτοκτονιών κοριτσιών στη χώρα του και οργάνωσης οκτώ συνολικά διαδικτυακών ομάδων που προτρέπουν σε δεκάδες άλλες αυτοκτονίες.

Στη χώρα μας, το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό σημειώθηκε στην Κατερίνη. Μια 15χρονη μαθήτρια αυτοτραυματίστηκε στα πόδια της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 15χρονη Κ.Κ. φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών. Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.. Η Ασφάλεια Κατερίνης ερευνά αν πράγματι ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι και ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ