Ελλαδα

ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του «δράκου με το ποδήλατο» - τουλάχιστον 6 ανήλικες τα θύματά του

Τις ακολουθούσε με το ποδήλατο και τις αποπλανούσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348750-723936.jpg
ΕΛΑΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία φωτογραφίες του ανθρώπου που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «ο δράκος με το ποδήλατο». 

Πρόκειται για 33χρονο Έλληνα που κυκλοφορούσε με ποδήλατο, ακολουθούσε ανήλικα κορίτσια, έφτανε μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας τους και μετά έκανε το αστυνομικό, λέγοντας ότι ερευνά κλοπή στο σχολείο. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 30-3-2017 στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αποπλάνηση ανηλίκου (σχετική η από 31-3-2017 Παρουσίαση).

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων και για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ Εμμανουήλ του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 24-7-1984 στο Μαρούσι Αττικής.

Δράκος με το ποδήλατο

Δράκος με το ποδήλατο

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση καθώς με τις πράξεις αυτές προσβάλλεται το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξίας καθώς επίσης αποσκοπεί και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ