- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές μετέτρεψαν σε ρινγκ το Εφετείο
Για άλλη μια φορά διεκόπη η ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής με οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος να φωνάζουν συνθήματα και να βρίζουν αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα. Η κατάσταση παρεκτράπηκε όταν ο μάρτυρας που κατέθετε για την επίθεση στα Πετράλωνα, ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος των συντρόφων του στο δικαστήριο.
Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως το γνωστό «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», να βρίζουν (ακούστηκε το πουτ@ν@ς γιοι αναρχικοί) και να πετούν μπουκάλια και η άλλη πλευρά επίσης απαντούσε με δικά της συνθήματα και ρίψη αντικειμένων. Αποτέλεσμα της έντασης ήταν να αποχωρήσει η έδρα μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση, το οποίο επετεύχθη με επέμβαση της αστυνομίας.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, εν όψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.
Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ όπως λένε υπήρχαν κενές θέσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες
Ο πρώην σύντροφος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο
Ποια μαθήματα ακολουθούν
Τα μαθήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.