Ελλαδα

«Καυτό» το πρώτο δίμηνο του νέου έτους για τις εξελίξεις στην Παιδεία

Συζητήσεις και διαπραγματεύσεις εντός και εκτός συνόρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335722-697442.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΗ

Συζητήσεις και διαπραγματεύσεις εντός και εκτός συνόρων αναφορικά με το τριετές πλάνο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση, θα λάβουν χώρα το πρώτο δίμηνο του νέου έτους.

Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται η ενδιάμεση έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α αλλά και η έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων, στην οποία θα παρευρεθεί και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, στην ενδιάμεση έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προτάσεις για τις διαδικασίες διαμόρφωσης του προϋπολογισμού των δαπανών της εκπαίδευσης, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση της παιδαγωγικής αυτονομίας σχολείων και ΑΕΙ, προτάσεις για την αποτελεσματικότερη σχολική διοίκηση και για την επιμόρφωση των στελεχών της εκπαίδευσης, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη των ολοήμερων σχολείων, για την συγκρότηση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και τη διασύνδεση ερευνητικών κέντρων και ΑΕΙ.

Τα παραπάνω θα ληφθούν υπόψη για την πορεία και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μέσα στο τριετές πλαίσιο που έχει θέσει το υπουργείο ενώ η νέα, ολοκληρωμένη έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. για την εκπαίδευση θα είναι έτοιμη σε ένα χρόνο περίπου από τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των πανεπιστημίων. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει «κλείσει» ακόμα η ατζέντα της συζήτησης από πλευράς πρυτάνεων, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν όλα τα ζητήματα που θα τεθούν στον υπουργό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ