Ελλαδα

Δίκη Γιακουμάκη: Ο εισαγγελέας προτείνει την αθώωση του Μαρκογιαννάκη

Και του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331716-687367.jpg
facebook.com/vaggelisgiakoumakisofficial

Την αθώωση των κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος, ήτοι του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας, καθώς και του πρώην βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του διευθυντή, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών, του οποίου η ετυμηγορία αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Όπως ανάφερε η εισαγγελέας, κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε, δεν στοιχειοθετήθηκε, ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των κατηγορουμένων, δεν είχαν πρόθεση για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος. Επιπλέον, πρόσθεσε, πως δεν προέκυψε ότι παρέβησαν το καθήκον τους επειδή ήθελαν να ωφελήσουν κάποιους, δεν αποδείχτηκε το κίνητρο, ή κάτι συγκεκριμένο.

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της ανέλυσε αρχικά το σχολικό εκφοβισμό και τις βίαιες συμπεριφορές μαθητών σε σχολεία, για να συνεχίσει πως από την έρευνα της υπόθεσης για τις ευθύνες των καθηγητών της Γαλακτοκομικής, φαίνεται πως, έκαναν τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων. Επίσης πρόσθεσε, ότι στη Γαλακτοκομική Σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι που βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.

Σήμερα, η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος υποστήριξε πως το μοναδικό του κίνητρο στην παρέμβαση που έκανε στον πρώην διευθυντή, για να δείξει επιείκεια προς σπουδαστή από τα Χανιά, ήταν καθαρά για λόγους ανθρώπινους. Μάλιστα, όπως είπε, η οικογένεια του Κρητικού σπουδαστή είναι μια φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων, που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο οικονομικό βάρος μιας ενδεχόμενης αποβολής του σπουδαστή από την εστία, γι' αυτό ζήτησε, μετά από παράκληση της μητέρας του, την επιείκεια του συμβουλίου της Γαλακτοκομικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ