Ελλαδα

7 κανονικές «ξετσιπωσιές» από κληρικούς

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329348-681169.jpg

Μετά τις καινούργιες, απαράδεκτες δηλώσεις ανωτάτου κληρικού περί ομοφυλοφυλίας (εκτροπή, ξετσιπωσιά και άλλα λόγια αγάπης του Θεού), μάθαμε ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έχει βάλει μπρος την δημιουργία σχολείων που θα «καλλιεργούν ορθές κατευθύνσεις για τα παιδιά».

Να υπενθυμίσουμε πως ο ισχυρός κληρικός, που περιγράφεται ως ικανότατος οικονομικός μάνατζερ της τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας της Κύπρου,  έχει γενικώς άποψη που δεν διστάζει να εκφράσει, για παράδειγμα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν:

Α) Ότι είναι απαράδεκτο τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά την Κυριακή (πότε θα πηγαίνουν εκκλησία οι μαγαζάτορες;)

Β) Ότι πρέπει να απορριφθεί το σχέδιο Ανάν

Γ) Ότι η Κύπρος πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη

Κλπ.

Παρακάτω μερικά γεγονότα τα οποία για τα οποία δεν βρίσκω δηλώσεις του Μακαριότατου στις οποίες να τα χαρακτηρίζει «ξετσιπωσιές»- ούτε βεβαίως ακούω και κάτι για σχολεία που θα «καλλιεργούν ορθές κατευθύνεις στους κληρικούς».

Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 1

Με ένα «αθώο» αίτημα φίλιας στο Facebook

Λάρισα: Ιερέας 52 ετών «ερωτεύθηκε» 15χρονη μαθήτρια!

Πρώτο Θέμα 07/08/2016


Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 2

Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε για 18 μήνες και όταν επέστρεψε, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του παραχωρήθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο

Κύπριος ιερέας ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία και φυλακίστηκε για 18 μήνες, μετά την αποφυλάκιση του, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του δόθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση για καταδίκη του και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου επικύρωσε τη ποινή, εκτιμώντας ότι ορθώς καταδικάστηκε.

Ωστόσο ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποφάνθηκε ότι ο ιερέας είναι αθώος. (σωστά, γιατί τι είναι η δικαιοσύνη μπροστά στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου)

Στο ίδιο μέσο, 01/08/2015


Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 3

Αρχιμανδρίτης και άλλοι πολίτες "υπεράνω υποψίας" στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας

Από τους συλληφθένες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης. Λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.

Tvxs, 28 Ιαν. 2009


Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 4

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 11 ετών τον 65χρονο ιερέα Ανδρέα Παπαϊωάννου για τον βιασμό δύο αγοριών. 

Τις αιτιάσεις του κληρικού διέψευσαν οι καταθέσεις των παιδιών. «Ο παπα-Σωτήρης, όπως τον είχα γνωρίσει και τον λέγαμε, ερχόταν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον. Εκεί με πήγαινε η μητέρα μου μία φορά την εβδομάδα το διάστημα από την πρώτη έως την τετάρτη δημοτικού» είπε ένα από αυτά. Και συνέχιζε, περιγράφοντας: «Ο παπάς μου έδινε κάποια χρήματα και η μητέρα μου έβγαινε έξω κάνοντας ότι καθάριζε την εκκλησία. Εκείνος μου έβγαζε τα ρούχα... και μετά όταν τελείωνε με έβγαζε έξω και, αφού έδινα τα χρήματα στη μητέρα μου,φεύγαμε».


Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 5

...σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών.

Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη. 

Tovima.gr 01/02/2009 


Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 6

Δεν καθαίρεσαν τον ιερέα που καταδικάστηκε για τον βιασμό της ανιψιάς του στη Λευκωσία

Reporter.com.cy 19/10/2016


Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 7

Παιδόφιλος ιερέας «εμφανιζόταν» ως 15χρονος και «ψάρευε» κορίτσια

Σε μια περίπτωση, έκλεισε ραντεβού για καφέ με 13χρονη μαθήτρια, έπειτα από μήνες διαδικτυακής επικοινωνίας. Βγήκε από ένα κλειστό βανάκι χωρίς πινακίδες, ήπιε καφέ με την ανήλικη και της ζήτησε να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Το κορίτσι είχε προνοήσει να ζητήσει από κάποιους φίλους να βρίσκονται κοντά στο σημείο συνάντησης και σώθηκε απ' αυτούς.

Iefimerida 12/11/2013

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ