Ελλαδα

Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Μετά τη συνάντηση με Σπίρτζη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326884-675163.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών».

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά τη συνάντηση. Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα «γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε έκκληση προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να σταματήσουν την εξαγγελθείσα τετραήμερη απεργία η οποία γίνεται χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα αι θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό.

Από την πλευρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο Διοικητής της χαρακτηρίζει παράλογη και αδικαιολόγητη «την εμμονή» της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενός μέρους των εργαζομένων στον χώρο του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσει στην ανακοίνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πάντως, εξαιτίας της απεργίας η μία εταιρεία μετά την άλλη ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου πως ακυρώνει πτήσεις και τροποποιεί δρομολόγια. Aegean και Olympic Air ακύρωσαν όλες τις πτήσεις τους την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ η Ryanair προχώρησε στην ακύρωση 110 πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή!

Την ίδια ώρα, οι τουριστικοί πράκτορες ετοιμάζονταν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που αναχωρούν και φθάνουν στο νησί της Ρόδου μέσω Τουρκίας, έχοντας έρθει σε συνεννόηση με ναυτιλιακές εταιρείες, έτσι ώστε οι τουρίστες να μεταφερθούν αρχικά στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας και στη συνέχεια, σε τουρκικό αεροδρόμιο, από όπου θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους, ενώ αντίστοιχα μέσω Τουρκίας θα έρθουν και οι νέοι επισκέπτες.

Όπως, όμως, όλα δείχνουν τώρα όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά. Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό) και για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό). Επίσης, με το εκάστοτε αεροδρόμιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.