Ελλαδα

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές για τον μικρό Μπεν στην Κω (εικόνες, video)

Ξεκίνησε και ο «χειρότερος εφιάλτης» της μητέρας του, Κέρι Νίνταμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325669-671981.jpg

Σε έναν ελαιώνα στην Κω οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Για 12 ημέρες 19 αστυνομικοί, ιατροδικαστές και ένας αρχαιολόγος θα σκάβουν στο εκεί που πιστεύεται ότι σκοτώθηκε και είναι θαμμένος εδώ και ο 25 χρόνια ο μικρός Μπεν Νίνταμ. «Η αστυνομία αναμένει να εντοπίσει 'εκατοντάδες οστά' στο χωράφι όπου ξεκινούν», γράφει η βρετανική Mirror, η οποία ανά διαστήματα μεταδίδει Live εικόνα από το σημείο και τις έρευνες της αστυνομίας στο ελληνικό νησί.

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές για τον μικρό Μπεν

«Αυτό το κτήμα καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια και είναι λογικό να βρεθούν εκατοντάδες κόκαλα κάθε ένα από τα οποία θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά», αναφέρουν οι αρχές που τονίζουν πως «η εργασία θα συνεχίσει χωρίς σταματημό ώσπου να εξεταστεί κάθε στοιχείο».

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας έχουν ήδη προειδοποιήσει τη μητέρα του παιδιού να είναι προετοιμασμένη για το «χειρότερο». Όλα αυτά τα χρόνια η Κέρι Νίνταμ πίστευε ότι ο γιος της ζει. «Ούτε στο χειρότερό μου εφιάλτη τον φανταζόμουν νεκρό», έχει πει. Ωστόσο, όλα άλλαξαν μετά από μια πληροφορία ενός ντόπιου στην αστυνομία. Σύμφωνα με την πληροφορία ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε στις 24 Ιουλίου του 1991 από έναν εκσκαφέα που ανήκε και χειριζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές για τον μικρό Μπεν

Ο θάνατος του παιδιού από την Βρετανία εμφανίζεται ως ατύχημα, ενώ ο χειριστής του εκσκαφέα απεβίωσε το περασμένο έτος. Το χωράφι με τον εκσκαφέα βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα αγροτόσπιτο, το οποίο είχαν τότε αγοράσει και ανακαίνιζαν οι παπούδες του άτυχου Μπεν. Η χήρα του Κ. Μπάρκα, Βαρβάρα, αρνείται ότι ο εκλιπών σύζυγός της είχε κάποια σχέση με την εξαφάνιση του Μπεν.

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές για τον μικρό Μπεν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ