Ελλαδα

Αν (ξε)μείνεις στην Αθήνα…

Η Αθήνα δεν είναι καλύτερη τον Αύγουστο, όπως τη θέλει το κλισέ, αλλά μπορεί να προσπαθήσει.

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 402
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24640-54701.jpg

Η Αθήνα δεν είναι καλύτερη τον Αύγουστο, όπως τη θέλει το κλισέ, αλλά μπορεί να προσπαθήσει. Η A.V. ζήτησε μερικές ιδέες από τους φίλους της…

Ο Spyreas Sid των Cyanna προτείνει...

● Μπάνιο στα βράχια του Πόρτο Ράφτη. 

● Νυχτερινή βόλτα στην πλατεία του Αγίου Θωμά στου Γουδή.

● Η θρυλική σειρά «Twin Peaks» του David Lynch για το χαζοκούτι.

● Μπίρες στο «Σπίτι» στο Χαλάνδρι και μετά στο Blue πιο κάτω ή Komma στο κέντρο.

● Απογευματινό πάρτι στην αυλή (ή στον ακάλυπτο ή στο μπαλκόνι) με μπριζόλες και μπίρες. Μαρινάρουμε πριν και μετά με: λάδι, λεμόνι (πολύ), πιπέρια (αρκετό), αλάτι (ελάχιστο), ρίγανη, θυμάρι.

● Ύπνος με βρεγμένα σεντόνια στις άκρες για δροσιά (παλιό κόλπο γιαγιάς).

Οι Cyanna μόλις κυκλοφόρησαν σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή το «The Undressed EP» σε 12΄΄ βινύλιο με ένθετο CD. 24-25/8 θα παίξουν στο Ziria Festival, cyanna.gr

 

Ο Μανώλης Ανδριωτάκης εκπέμπει από το γκαράζ και διαβάζει στη βεράντα...

● «Τίτλοι τέλους» του Τομ Ράχμαν (Κέδρος)

Πώς σκέφτονται και πώς ζουν οι άνθρωποι που λειτουργούν μια –υπό εξαφάνιση– εφημερίδα; Εδώ επιχειρούνται κάποιες απαντήσεις.

● «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» της Τζίλιαν Φλιν (Μεταίχμιο)

Υποδειγματική αφήγηση για το φλέγον ζήτημα «προσέχουμε ποιον/α παντρευόμαστε». Καλογραμμένο, καλοκαιρινό.

● «Το πρόβλημα Σπινόζα» του Ίρβιν Γιάλομ (Άγρα)

Ένα βιβλίο ασπίδα στη μισαλλοδοξία, το φασισμό και το ρατσισμό. Η ανάγνωσή του επιβάλλεται.

Ο Μ.Α. είναι δημοσιογράφος και παρουσιάζει μια καταπληκτική διαδικτυακή εκπομπή βιβλίου στο garagebooks.gr

Η Μαίρη Ρετσίνα και η αυγουστιάτικη «to do» λίστα της...

Αν ξεμείνεις στην Αθήνα το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να τσεκάρεις τις προβολές του Athens Open Air Film Festival, που εκτός από υπέροχες ταινίες σε κερνάει μπίρα και fingerfood μέχρι 14 Σεπτέμβρη. Και επειδή τα βράδια στην Αθήνα είναι ζεστά, τίποτα καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ στον «Σπόρο» στο Χαλάνδρι με 7,5 ευρώ, για να πιεις και δεύτερο. Για βουτιά στη θάλασσα, τα λέμε Σούνιο (παραλία Kαπέ) για feeling νησιού κι απίστευτο τοπίο. Αν πάλι πιάνουν τα χέρια σου βρες στο ίντερνετ συνταγή για frozen yogurt (σίγουρα η εμμονή του καλοκαιριού) και μετά κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι να το δοκιμάσουν βλέποντας old time classic 80s movies με πρώτο στη λίστα το «Breakfast Club». Τοποθέτησε μόνιμα στους σελιδοδείκτες σου το campoint.gr, γιατί μέχρι και τέλος Αυγούστου το πρόγραμμα έχει εικαστικές γνωριμίες. Mην ξεχνάς ότι είναι πάντα τζάμπα να ανεβείς στον Λυκαβηττό. Και θα γυμναστείς περπατώντας και θα ανταμειφθείς από τη θέα. Καλή παρέα included.

Η Μ.Ρ. παρουσιάζει μαζί με τον Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη την εκπομπή «Breaking Mad» στο MAD TV.

Ο Mr. Z ακουμπάει τη βελόνα σε 5 LPs για αυγουστιάτικο σάουντρακ...

Dimlite - Abscission H συνέχεια του φετινού grimm reality, ηλεκτρονικό ταξίδι στο ανεξήγητο. Ό,τι χρειάζεται.

Atlas Sound - Logos Αν ακουγόταν μουσική στο βυθό της θάλασσας, σίγουρα θα ’ταν έτσι.

Κings Οf Convenience - Declaration Of Depedence (Virgin) H αγαπημένη μου στιγμή μετά τη βουτιά, χαλάρωση κι επιθεώρηση της θέας, μέσα κι έξω.

Mark Murphy - Rah  Νυχτερινόν. Διακτινισμός. Κάπου με στιλ, κάπου χαλαρά και δροσερά.

Poll - Άνθρωπε... (το ταγάρι)  Ένας από τους top 5 ελληνικούς δίσκους. Kάτι που όλοι πρέπει ν’ ακούσουν έστω μια φορά. Σαν να είσαι στη φύση κι ας είσαι στα τσιμέντα, άρα ιδανικό για την αυγουστιάτικη Αθήνα.

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος είναι digger, blogger και DJ (με όποια σειρά θέλετε). Τον Αύγουστο, αν σας βγάλει ο δρόμος, θα παίζει στο Taratsa bar της Λευκάδας, nakedsides.wordpress.com

Τα κορίτσια της Dreambox, η Ναταλί Τσιριγώτη και η Ελένη Τεμπονέρα, τον Αύγουστο...

●  Πάνε για μπάνιο στα Δικαστικά τώρα που οι πλάκες (και οι βουτιές) είναι πριβέ.

●  Αράζουν στο μπαλκόνι τις απογευματινές ώρες  με καρπούζι, φέτα και παξιμάδι (παραδοσιακές οικογενειακές αυγουστιάτικες αξίες).

●  Παίρνουν την απογευματινή τους μπίρα ή το βραδινό ποτό τους στο «Λουξ». Στον πεζόδρομο στο Θησείο, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου.

●  Θερινό σινεμά στη Δεξαμενή με παγωμένη μπίρα και πατατάκια.

●  Περπατάνε στην Πειραϊκή με hot spot τον Όρμο της Αφροδίτης και μετά φαγητό στον Προφήτη Ηλία στον Κεφαλλονίτη (το καλύτερο κοψίδι της περιοχής).

Οι Dreambox προσφέρουν υπηρεσίες επικοινωνίας και προώθησης πολιτισμού. Αυτοαποκαλούνται «προωθητζούδες»…

Ο Λευτέρης Κεφαλάς ανοίγει μικρόφωνο και προτείνει…

●  Παραμάζωμα τους θερινούς κινηματογραφους της πόλης. Λιγότερος κόσμος, πιο εύκολες μετακινήσεις, περισσότερες (κλασικές και μη) ταινίες.

●  50 ml ρούμι Havana Club/ 20 ml χυμό λάιμ/ μερικά κομμάτια πεπόνι/ σιρόπι ζάχαρης (όσο σου αρέσει). Χτυπάς όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Προσθέτεις 2-3 κουτ. θρυμματισμένο πάγο και ξαναχτυπάς για 20΄΄. Σερβίρεις σε ποτήρια μαργαρίτας ή κόκκινου κρασιού, με χοντρό καλαμάκι. Γιατί να το πληρώνεις χρυσό το προκάτ ντάκιρι πεπόνι;

● ●  Game of Thrones. Σε μαραθώνιο. Είτε το έχεις δει, είτε όχι. Χωρίς ανάσα. Χωρίς διακοπή. Χωρίς περιττά σούρτα-φέρτα στο σπίτι, παρά μόνο για κατούρημα, re-fill και ντελίβερι.

●  Επανασχεδιασμό εσωτερικής διακόσμησης και ανακατάταξη ντουλαπών. Φέρε το σπίτι τούμπα, το χρειάζεται ο οργανισμός σου!

●  Ποτό σε μια περιοχή της πόλης που δεν έχεις ξαναπατήσει ποτέ το πόδι σου. Σαν τουρίστας. Σαν αξιοθέατο. Σαν να μην έχεις ξανακούσει γι’ αυτήν.

Ο Λ.Κ. εκπέμπει στον Red 96.3 κάθε βράδυ 20.00-22.00

O Θοδωρής Δημητρόπουλος (aka Dark Tyler) θεωρεί το «Newsroom» σειρά του καλοκαιριού και προτείνει 2-3 ακόμα torrent προορισμούς…

The Newsroom Παρουσιαστής λαϊκίστικου ειδησεογραφικού talk show (Jeff Daniels σε φοβερό ρόλο) αλλάζει στάση. «Θα λέμε τα νέα σωστά, δεν θα κάνουμε show για τις θεαματικότητες και τους διαφημιστές», το νέο του μάντρα. Συναντά αντιδράσεις και δημιουργεί εχθρούς, με την «παλιά ήταν καλύτερα» συναισθηματική προσέγγιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Από τον οσκαρικό Aaron Sorkin του «Social Network» και της «Δυτικής Πτέρυγας», η σειρά του καλοκαιριού για την οποία μανιασμένοι πολέμιοι και φανατικοί υποστηρικτές τσακώνονται κάθε βδομάδα στην Αμερική / Bunheads Αν σου άρεσε το παραμυθένιο σκηνικό, οι χαρακτήρες και οι διάλογοι-πολυβόλο των «Gilmore Girls»/ Continuum  Τίμιο sci-fi από τον τίμιο Καναδά, με μια αγχωτικά σέξι πράκτορα που ταξιδεύει στο χρόνο για να σταματήσει επικίνδυνους δραπέτες/ Political Animals  Ενδιαφέρον (και άνισο) πολιτικό-οικογενειακό δράμα με Sigourney Weaver σε φανταστική ερμηνεία

Ο Θ.Δ. διατηρεί το εξαντλητικά ενημερωμένο blog για την αμερικάνικη (και όχι μόνο) τηλεόραση darkustv.blogspot.gr

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Γιατί;

«Την Παρασκευή 31 Αυγούστου έχουμε την ομορφότερη και μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού. Προσπαθώντας πάντα να ανακαλύψω και να προτείνω χώρους, πέρα από τα συμβατικά clubs, η ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών συνδυάζει την εναλλακτική πρόταση και την τέλεια πανοραμική θέα της πόλης σ’ ενα κτίριο πραγματικό κόσμημα για την Αθήνα. Εμείς θα βάλουμε τις μουσικές, εσείς την παρέα...»

Ο Α.Χ. είναι DJ και παραγωγός του Best 92.6, ενώ επιμελείται τις συλλογές «La Suite», «Sunset & Sunrise», alexandroschristopoulos.com

Το κομιξάδικο Tilt του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive) και της Βάλιας Σκούρτση προτείνει μερικούς τίτλους, για να ξεσκονίσεις και τα αγγλικά σου...

●  «Old City Blues», του Γιάννη Μυλωνογιάννη (Archaia). Cyberpunk «μπατσικό» στόρι, πιστό στη Μεγάλη του Mad Max Σχολή, με bonus το ότι διαδραματίζεται στα κατεστραμμένα και δυστοπικά Εξάρχεια του μέλλοντος. ● «Superman: Earth One» των J. Michael Straczynski & Shane Davis (DC Comics). Όλοι γύρω θα μιλάνε για τον Batman, αλλά εδώ παρουσιάζεται ο πιο αντιηρωικός Superman όλων των εποχών. Ένας Κλαρκ Κεντ που δεν είναι το καλό παιδί της διπλανής πόρτας, που δεν θέλει να είναι δημοσιογράφος, που ασφυκτιά μέσα στις υπερδυνάμεις του. ● «Corto Maltese: The Ballad Of The Salt Sea» του Hugo Pratt (Universe). Φετινή προσεγμένη επανέκδοση της διάσημης ιστορίας του θρυλικού ναύτη, που χρονολογείται πίσω στο 1967. ● «Ayako», του Osamu Tezuka (Vertical). Μια σπουδαία, ενήλικη στιγμή από ένα μεγάλο στιλίστα που ξεπερνά τους περιορισμούς του manga. Tilt, Ασκληπιού 37, Εξάρχεια

Σιγά που δεν θα ρωτούσαμε τον καλλιτεχνικό ιμπρεσάριο Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο…

«Για τσιμπηματάκι - μεζεδάκι - τσιπουράκι - χιπστεροπαρεάκι θα πρότεινα το φρέσκο “Υπερωκεάνιο” μέσα στη Στοά, Περικλέους 46 / Για θερινό σινεμά, Cine Paris στην Κυδαθυναίων στην Πλάκα, γιατί είναι με διαφορά το πιο δροσερό θερινό στην πόλη. Μυστήριο πώς το καταφέρνουν, αλλά το καταφέρνουν, οι μπαγάσηδες/ Για μπανάκι εντός κέντρου λέω για guerilla δράση flash mob να μαζευτούμε 500 άτομα, να φέρει ο καθένας ένα μεγάλο μπουκάλι παγωμένο νερό και ταυτόχρονα να το αδειάσουμε στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος και να βουτήξουμε μέσα! Γιατί αλλιώς δεν το βλέπω να ξαναγιομίζει/ Επίσης, θα πρότεινα αποχή από το Frozen Yogurt όλο τον Αύγουστο! Το να πεις ΟΧΙ στο Frozen Yogurt είναι στάση ζωής!/ Kozi’s και πάλι Kozi’s (για δροσερές burgeroαποδράσεις στα εξωτικά Μελίσσια)/ Ταράτσα στο Σύνταγμα, με μπίρες, μπίρες, μπίρες, και ακόμα περισσότερες μπίρες, και λίγη ρακή στο τέλος/ Τελευταίο και καλύτερο, εγώ θα πρότεινα σίγουρα ένα απίστευτο μέρος στο Ιστορικό Κέντρο, πλησίον πλατείας Μοναστηρακίου, που δεν το πιστεύεις ότι είναι εκεί, δικέ μου, ένας φοβερός και τρομερός κήπος, καταπράσινος, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός ΟΛΟ τον Αύγουστο (και 15αυγουστο λέμε) και δεν είναι άλλος από τον κήπο του Six d.o.g.s. Φαγητό, ποτό, καφές, κοκτέιλς, απ’ όλα. Είμαι συνιδιοκτήτης.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ