- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο εδώλιο 110 άτομα για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα
Βαρύ το κατηγορητήριο που εισηγείται η εισαγγελέας Εφετών Π. Φάκου
Την παραπομπή 110 ατόμων σε δίκη που φέρονται να συμμετείχαν σε παραδικαστικό κύκλωμα εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών, η εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που καταπατούσε ακίνητα- φιλέτα, ίδρυε εικονικές εταιρείες κι έστηνε μέχρι και πλειστηριασμούς, εξαπατώντας τα ελληνικά δικαστήρια. Ανάμεσα στα 110 άτομα που προτείνει να κάτσουν στο εδώλιο η κ. Φάκου είναι ένας ήδη προφυλακισμένος πολιτικός μηχανικός, ένας γνωστός ιερέας που είχε εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση, ένας γνωστός δικηγόρος από την τηλεόραση, επιχειρηματίες, γνωστοί συνδικαλιστές, επικοινωνιολόγος που είχε σχέσεις με την εκκλησία και που φέρονται μαζί με τον ιερωμένο να έχουν αποσπάσει χρήματα από άλλον ιερέα με την υπόσχεση ότι θα τον απαλλάξουν από δικαστική εκκρεμότητα.
Προτείνεται, επίσης, η παραπομπή γνωστού συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια. Στους βασικούς κατηγορουμένους συμπεριλαμβάνεται, επίσης, πρώην δικαστής, δικηγόρος, αλλά και η κόρη επιχειρηματία media, η οποία φέρεται να συνέταξε προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για τη μεταφορά των χρεών του καναλιού σε δική της εταιρείας ακινήτων.
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας δικηγόρος που εμφανίζεται επίσης ως μέλος του κυκλώματος (εκτίει μάλιστα ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής), συνεργάστηκε το 2009 και φέρεται να έδωσε στοιχεία. Η έρευνα άρχισε πριν από περίπου 10 χρόνια από τον ενδελεχή έλεγχο του εισαγγελέα Εφετών και κατέληξε στους ειδικούς εφέτες - ανακριτές, Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
«Έλεγε "αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας άλλος"» περιγράφει η γυναίκα
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Τι καιρό περιμένουμε αύριο Κυριακή
Κατηγορείται για παρενόχληση
Κάτοικοι είχαν ενημερώσει νωρίτερα για αναθυμιάσεις
Έβγαλε τον εξοπλισμό του και πιάστηκε στα χέρια
Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα
Ο ισχυρισμός στο δικαστήριο και το βίντεο που αποκάλυψε την αλήθεια
Δείτε τον χάρτη με το επίκεντρο
«Μόνο τα εργαλεία άλλαξαν»
Πότε πηγαίνουν πίσω τα ρολόγια
Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για την προγραμματισμένη διακοπή νερού
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα - Πότε θα εξασθενήσουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.