- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Έριξαν τον φράχτη στα Διαβατά - Πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν τα Τέμπη με τα πόδια (video)
«Βουλιάζει» ξανά η Ειδομένη
Το πρωί της Πέμπτης, εκατοντάδες πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τα Τέμπη με τα πόδια με προορισμό την Ειδομένη, ενώ άλλοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν την Τετάρτη στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά έριξαν τον φράχτη του κέντρου με σκοπό να μεταβούν πεζοί στα σύνορα.
Όπως μεταδίδει το seleo.gr, επικράτησε μικροένταση όταν μια ομάδα 50-60 ατόμων, θέλησε να βγει έξω από το στρατόπεδο, αλλά η αστυνομία την εμπόδισε. Το thestival.gr, γράφει πως κάποιοι από αυτούς έριξαν τον φράχτη στο πίσω μέρος του στρατοπέδου και άνοιξαν τη βοηθητική είσοδο, με αρκετούς να έχουν μαζέψει τα υπάρχοντά τους και να εγκαταλείπουν το στρατόπεδο.
Ωστόσο, με την παρέμβαση της αστυνομίας και των στρατιωτών, η κατάσταση ηρέμησε και δεν σημειώθηκαν περαιτέρω προβλήματα.
Αυτή την ώρα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, πραγματοποιεί επίσκεψη στο χώρο.
Εν τω μεταξύ, στο ύψος των Τεμπών, η αστυνομία έχει σταματήσει εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το στενό πέρασμα της κοιλάδας με τα πόδια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους εξήγησαν πως είναι επικίνδυνο να το κάνουν.
Έτσι, έπειτα από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε πως είναι καθ’ οδόν λεωφορεία προκειμένου να τους μεταφέρουν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν θα τους πάνε στην Ειδομένη –καθώς τα σύνορα παραμένουν κλειστά- ή σε κάποιο κέντρο μετεγκατάστασης.
Την ίδια ώρα, οι αρχές της ΠΓΔΜ, τη στιγμή που ο καταυλισμός στην Ειδομένη έχει «πλημμυρίσει» με πάνω από 3000 άτομα, δήλωσε πως θα επιτρέψει μόλις σε 100 πρόσφυγες να περάσουν στη χώρα.
Χαρακτηριστικό της εξαιρετικά χαμηλής ροής διέλευσης είναι το γεγονός ότι χθες, από το πρωί έως το μεσημέρι, επετράπη η διέλευση μόλις σε 250 πρόσφυγες, ενώ τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν μέρες που περνούσαν την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ μέχρι 2000 άτομα.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναβαθμίστηκε το έκτακτο της ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου
24ωρη κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων και 3ωρη στάση εργασίας από τους λιμενεργάτες
Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Μόνο από την αριστερή λωρίδα τα αυτοκίνητα
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς
«Ζητήσαμε να αναβαθμιστεί η κατηγορία», λέει ο γιατρός
Πού θα έχει συγκεντρώσεις και τι ώρα ξεκινούν οι διαμαρτυρίες
Τέσσερις συλλήψεις από τις Αρχές
Δείτε το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ
Η πολυτάραχη ζωή του, οι ιδέες που τον καθόρισαν, οι συγκρούσεις με την Εκκλησία και η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Εγκατέλειψαν άρον άρον το όχημα
Του τα είχαν αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο
Η κρίση αξιών σε πρώτο πλάνο
Από λάθος χειρισμούς του οδηγού ξεκίνησε το δυστύχημα
Σπουδαία ημέρα για την πόλη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.