- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν υπάρχει πλέον άλλη αντοχή» για φιλοξενία προσφύγων λέει ο δήμαρχος Γαλατσίου
«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν, θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ»
Τήρηση της δέσμευσης της κυβέρνησης, για απομάκρυνση των προσφύγων στο τέλος του μήνα από το κλειστό γυμναστήριο ΠΑΛΑΙ, θέλει ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως «δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή».
«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν, θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ», είπε ο κ. Μαρκόπουλος μετά και την πρωινή ένταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης της πρωινής σίτισης των φιλοξενούμενων προσφύγων.
Οι μερίδες του πρωινού που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών ήταν λίγοτερες από τις αναμενόμενες. «Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση», εξήγησε.
«Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη σηκώσαμε στην πλάτη μας.
Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα», ανέφερε. Ερωτηθείς αν αναμένει ο δήμος οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο κ. Μαρκόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».
«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται», συνέχισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης. Μουζάλας δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.