- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του και κάνει μηνύσεις
Στον εισαγγελέα φυλακών Νιγρίτας, τον διευθυντή και τον αρχιφύλακα των φυλακών
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών, ζητά ο Χριστόδουλος Ξηρός, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε.
Στην αναφορά του καταγγέλλει τον βασανισμό του και την εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και υποστηρίζει ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς αντιμετωπίζει «ψυχωσικά προβλήματα», καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.
Ειδικότερα, ο Χρ. Ξηρός αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μού το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», σημειώνει.
Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, υποστηρίζει ότι του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά. Όπως υπογραμμίζει στην αναφορά του, ο διευθυντής των φυλακών τού μιλάει με εξευτελιστικό και απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».
Ο Ξηρός τονίζει ότι οι αρμόδιοι των φυλακών τού απαγόρευσαν την τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες και για μία εβδομάδα δεν είχε ρεύμα στο κελί του. «Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», υπογραμμίζει και προσκομίζει γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σχολείο φοιτούν έξι παιδιά, ενώ ακόμη δύο βρίσκονται στο προνήπιο
Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
Το πενθήμερο για τους εργαζόμενους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πρέπει να καταπολεμηθούν και τα αβγά των εντόμων
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε για τα όσα ακολούθησαν την κλήση από την κλινική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δείτε το συγκινητικό βίντεο
Το χρονικό της υπόθεσης
Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ήχησε για τον αγιασμό
Κατάλαβε την απάτη όταν ζήτησε τα χρήματά του πίσω
Το χρονικό της υπόθεσης
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.