Ελλαδα

Γάλλος τουρίστας απείλησε να σκοτώσει την Monachus Αργυρώ

Το βρήκε πολύ ενοχλητικό που η φώκια λιαζόταν σε ξαπλώστρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100720-201200.jpg

Η Αθηνά Τσερέπα, αναγνώστρια του φιλοζωικού ιστότοπου www.zoosos.gr, φωτογράφισε πρώτη την Αργυρώ, την αγαπημένη φώκια Monachus-monachus της Σάμου, να λιάζεται και να απολαμβάνει τον ήλιο σε ξαπλώστρα της παραλίας της Γάγκου στο Βαθύ.

Η κ. Τσερέπα την ώρα που φωτογράφιζε την Αργυρώ άκουσε Γάλλο τουρίστα, που βρισκόταν στην ακτή και κοντά σε αυτή την υπέροχη μεσογειακή φώκια, να λέει ότι αυτό το πλάσμα αποτελεί πρόβλημα και θα ήταν τέλεια φώκια αν ήταν νεκρή, αν κάποιος την πυροβολούσε!

Η κ. Τσερέπα εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι απευθυνόμενη στον τουρίστα, ο οποίος εμμέσως απείλησε αυτό το πλάσμα που είναι και είδος υπό προστασία, ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για τα λόγια του, να σέβεται τον τόπο τον οποίο έχει επισκεφτεί –καθώς και τα άγρια ζώα του– και πως αν συμβεί κάτι στην Αργυρώ θα είναι ο πρώτος ύποπτος.

image

«Η συμπεριφορά του Ευρωπαίου τουρίστα με εξέπληξε και από τα λόγια του συγκεκριμένου ανθρώπου αποδεικνύεται η έλλειψη παιδείας και γνώσεων για την αξία των άγριων ζώων. Πρώτη φορά άκουσα να απειλούν την Αργυρώ, ενώ κατά κύριο λόγο όλοι την λατρεύουν» είπε η κ. Τσερέπα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ