- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εκλογές στη Βραζιλία: Ο Φλάβιο Μπολσονάρου κέρδισε τον Λούλα στον πρώτο γύρο
Οριακή μάχη για την προεδρία
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου επικράτησε του Λούλα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία έναντι του Λούλα, χωρίς όμως να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό για εκλογή από τον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγείται σε δεύτερο γύρο.
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου, γιος του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, συγκέντρωσε περίπου 50% των ψήφων, ενώ ο Λούλα περίπου 42%, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.
Ο Μπολσονάρου δήλωσε ικανοποιημένος από την πρωτιά του και εξέφρασε βεβαιότητα για την τελική επικράτησή του στον δεύτερο γύρο, που έχει οριστεί για τις 25 Οκτωβρίου.
Πρώτη αντίδραση Λούλα
Από τη μεριά του, ο Λούλα χαρακτήρισε το αποτέλεσμα απροσδόκητο, αλλά δήλωσε ότι η εκλογική μάχη συνεχίζεται, επισημαίνοντας πως μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της ενίσχυσης της δημοκρατίας και μιας πιο αυταρχικής κατεύθυνσης, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.
Η επιστροφή του… Μπολσονάρου
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου εμφανίζεται ως πολιτικός κληρονόμος του πατέρα του, ο οποίος δεν μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων με τη Δικαιοσύνη.
Σημειώνεται ότι η προεκλογική εκστρατεία επηρεάστηκε επίσης από τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει στηρίξει πολιτικά τον Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Διεθνείς αναλυτές, πάντως, σχολιάζοντας τις εκλογές στη Βραζιλία, υπογραμμίζουν με νόημα πως σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων εξέφρασε κόπωση από τους δύο βασικούς υποψηφίους, αντιμετωπίζοντας την επιλογή τους ως την επιλογή του «μικρότερου κακού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γεωπολιτική αστάθεια, η άνοδος των αυταρχικών δυνάμεων και η νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ευρώπη
Οι αιτίες και αφορμές των εξεγέρσεων στις γαλλικές πόλεις
Νέος γύρος κινητοποιήσεων μέσα στην εβδομάδα
Οριακή μάχη για την προεδρία
Hard News: Από την πολύπαθη Ουκρανία στην Υεμένη, και από μια πανάκριβη Ευρώπη που φλέγεται, στην ΑΙ που αναπτύσσεται χωρίς να φυλά τα νώτα της
«Η ζωή συνεχίζεται μαζί με τον πόνο», ανέφεραν
Στο μικροσκόπιο ξανά το «Greek life»
Οικονομία και εγκληματικότητα στην κορυφή των ανησυχιών
Πρόκειται για καθηγητή χορού του τηλεοπτικού «Fame Academy» του BBC
Ερωτήματα για τον χειρισμό της καταγγελίας
Οι αντιδράσεις των κατοίκων
Βρήκαν μέχρι και σήραγγες κάτω από τα σύνορα
Ο Μάικλ Κότλικοφ ανακοίνωσε ανεξάρτητη έρευνα εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων των φοιτητών
Δικαστικά έγγραφα και μηνύματα φωτίζουν όσα συνέβησαν μετά την καταγγελία το 2024
Πολιτική κόντρα για το αν θα σταματήσει η αλλαγή των ρολογιών
Από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περίπου 5.000 άνθρωποι
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.