- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
«Σαν να είχε κερδίσει το λαχείο»: Πώς αντέδρασε ο Κάρολος όταν έμαθε για τον θάνατο της Νταϊάνα
Τι αποκαλύπτει το νέο βιβλίο του αδελφού της πριγκίπισσας
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε την ζωή της στις 31 Αυγούστου του 1997, σε ένα τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Φαγιέντ
Αναταράξεις στο βρετανικό Παλάτι έχει προκαλέσει το νέο βιβλίο του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στο οποίο ο ίδιος ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος «έκανε λες και κέρδισε το λαχείο», όταν έμαθε για τον θάνατο της πρώην συζύγου του.
Σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ ισχυρίζεται ότι ο Κάρολος φαινόταν «ενθουσιασμένος» όταν του μίλησε στο τηλέφωνο λίγο μετά το θάνατό της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997.
«(σ.σ. Εκείνο το βράδυ) το τηλέφωνο μου χτυπούσε συνεχώς. Ο πρίγκιπας Κάρολος με πήρε καθώς ανέβαινα τα σκαλιά. Σε αντίθεση με τους άλλους που με είχαν καλέσει, οι οποίοι ήταν συγκλονισμένοι και μόλις που μπορούσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να προσφέρουν βοήθεια, εκείνος ακουγόταν υπερβολικά ευτυχισμένος – σαν να είχε κερδίσει το λαχείο, θυμάμαι ότι είχα σκεφτεί τότε».
Και συνέχισε: «Μου είπε ότι είχε ενημερώσει τον Ουίλιαμ και τον Χάρι για το θάνατο της μητέρας τους, εκείνο το πρωί όσο εκείνοι βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο Μπάλμοραλ. Όλα όσα έλεγε ακούγονταν παράξενα ψύχραιμα, δεδομένης της τεράστιας έκτασης της τραγωδίας».
Εξηγώντας, γιατί πιστεύει ότι ο τότε πρίγκιπας αντέδρασε τόσο ψύχραιμα, είπε: «Κοιτάζοντας πίσω τώρα, υποψιάζομαι ότι η πρώτη αντίδραση του πρίγκιπα πρέπει να ήταν να σκεφτεί περισσότερο πώς αυτό το γεγονός θα τον ελευθέρωνε να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπούσε, παρά να θρηνήσει την απώλεια εκείνης που δεν αγαπούσε. Μπορεί να είναι δύσκολο να νιώσει κανείς μεγάλη συμπάθεια για έναν πρώην σύζυγο, ή για όσους τον αγαπούν βαθιά, μετά από ένα πικρό διαζύγιο».
Παράλληλα, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος του είπε ότι η αδελφή του θα ξεχαστεί σύντομα μετά τον θάνατό της.
Σε μία σπάνια κίνηση, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ απάντησε στους ισχυρισμούς του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα, λέγοντας: «Το πένθος θολώνει τη λογική». «Αν και, κατ’ αρχήν, δεν σχολιάζουμε βιβλία, η Αυτού Μεγαλειότης έχει επίγνωση ότι ο πόνος του αδελφικού πένθους μπορεί να θολώσει τη λογική, να επηρεάσει την κρίση και να χρωματίσει τις αναμνήσεις με τρόπους που οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν, ακόμη και πολλά χρόνια μετά από μια τέτοια απώλεια», έγραψε το παλάτι.
Αναταράξεις έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι πιθανότατα γνώρισε για το περιεχόμενο του βιβλίου του θείου του, και ότι οι αποκαλύψεις αυτές δεν τον εξέπληξαν. Ο ίδιος ο Δούκας του Σάσεξ δεν έχει σχολιάσει δημόσια το θέμα.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε την ζωή της στις 31 Αυγούστου του 1997, σε ένα τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Φαγιέντ και τον σοφέρ της Ανρί Πολ. Ο σωματοφύλακάς τους, Τρέβορ Ρις-Τζόουνς, τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά επέζησε από τη συντριβή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες απειλές από τον Αμερικανό πρόεδρο στο Ιράν
Συναγερμός στη ρωσική πρωτεύουσα
Η δικαστική διαμάχη του κωμικού με τον μουσικό Μπράιαν Έβανς
Το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι έπεσε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα μίλησε για τις πιέσεις που δέχονται ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ από τον βρετανικό Τύπο
Η Ελλάδα του 2026 δεν είναι εκείνη του 2010. Είναι στο χέρι μας να πάμε στο επόμενο επίπεδο για να προστατευτούμε καλύτερα από ό,τι μέλλει να έρθει
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγκατέλειψε το Καμπ Ντέιβιντ
Η νέα πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου έρχεται ενώ ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης
Και τα δύο μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν την κίνηση ως παραβίαση του αμερικανικού Συντάγματος
Τι περιλαμβάνουν οι όροι
Προειδοποιεί ότι η πραγματική έκταση των παραβιάσεων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη
Αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρνακα
Στο προσκήνιο μια συνομιλία που, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγο μετά τον θάνατο της αδελφής του
Έρευνα διεξάγουν οι Αρχές του Λουξεμβούργου
Η ανάρτηση έρχεται καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου που θα καθορίσουν αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου
Η Κομισιόν καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα
Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο εξοπλισμών
Κάτοικοι τρέχουν άρον άρον να σωθούν
Πώς η Αμερική ισχυροποιεί την παρουσία της στην Αρκτική
Τι ψηφίζουν οι Αμερικανοί τον Νοέμβριο και γιατί το αποτέλεσμα έχει σημασία για την επόμενη διετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.