- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκηνές σοκ στους καταρράκτες Ιγκουαζού: Βούτηξε στα ορμητικά νερά για το κινητό
Παραμένει άγνωστο αν...τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του
Έκανε το αδιανόητο στους καταρράκτες Ιγκουαζού για το κινητό του
Ένας τουρίστας προκάλεσε σοκ στους επισκέπτες των καταρρακτών Ιγκουαζού, όταν αγνόησε τα μέτρα ασφαλείας και κατέβηκε στα ορμητικά νερά για να ανακτήσει το κινητό του τηλέφωνο που είχε πέσει στο ποτάμι.
Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στη βραζιλιάνικη πλευρά των διάσημων καταρρακτών, που εκτείνονται στα σύνορα Βραζιλίας και Αργεντινής και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα καταρρακτών στον κόσμο.
Βίντεο που κατέγραψαν άλλοι επισκέπτες δείχνει τον άνδρα να περνά πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο τέλος της εξέδρας παρατήρησης και να κατεβαίνει στο νερό του ποταμού Ιγκουασού, αναζητώντας το κινητό του.
Φορώντας λευκό μπλουζάκι και τζιν, ο τουρίστας κινήθηκε μέσα στα ορμητικά νερά σε μικρή απόσταση από πτώση περίπου 80 μέτρων, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο.
Παραμένει άγνωστο αν τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του. Πάντως, σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, κατάφερε να επιστρέψει σώος στην εξέδρα χωρίς να τραυματιστεί.
Αμέσως μετά, υπάλληλοι και οι αρμόδιες αρχές του πάρκου τον απομάκρυναν από τον χώρο και του έκαναν αυστηρές συστάσεις για την επικίνδυνη συμπεριφορά του.
Οι κανονισμοί τόσο στη βραζιλιάνικη όσο και στην αργεντίνικη πλευρά των καταρρακτών απαγορεύουν ρητά την υπέρβαση των κιγκλιδωμάτων ασφαλείας. Οι αρχές επισημαίνουν ότι σε περίπτωση πτώσης αντικειμένου στο ποτάμι, οι επισκέπτες πρέπει να ενημερώνουν την πυροσβεστική υπηρεσία του πάρκου, η οποία εξετάζει εάν είναι δυνατή η ασφαλής ανάκτησή του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό στους καταρράκτες Ιγκουαζού. Τον Ιανουάριο ένας επισκέπτης πέρασε επίσης τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για να ανακτήσει το καπέλο του, ενώ τον Φεβρουάριο άλλος άνδρας σήκωσε βρέφος πάνω από το προστατευτικό φράγμα για να φωτογραφηθεί.
Πηγή: New York Post
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.