- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νετανιάχου διέταξε τον ισραηλινό στρατό να καταλάβει το 70% της Λωρίδας της Γάζας
«Ήμασταν στο 50%, έχουμε ανέβει στο 60%», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Το Ισραήλ ανέστειλε τις σχέσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες λόγω της επικείμενης ένταξής του στη μαύρη λίστα για σεξουαλική βία σε συγκρούσεις
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι διέταξε τις δυνάμεις του να αναλάβουν τον έλεγχο του 70% της Λωρίδας της Γάζας.
«Τώρα, έχουμε τον πλήρη έλεγχο του 60% της Λωρίδας της Γάζας. Ήμασταν στο 50%, έχουμε ανέβει στο 60%. Η οδηγία μου είναι να φτάσουμε στο 70%», δήλωσε ο Νετανιάχου μιλώντας σε συνέδριο, που μεταδόθηκε μέσω βίντεο από το ισραηλινό κανάλι Channel 12.
Όταν ένα μέλος του κοινού φώναξε ότι το Ισραήλ πρέπει να καταλάβει το «100%» του εδάφους στη Γάζα, όπως μεταδίδει το ισραηλινό μέσο Times of Israel, ο Νετανιάχου απαντά ότι «προχωράμε με τη σειρά», αλλά δεν αμφισβητεί ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο τελικός στόχος. Πρώτα το 70%», λέει, «θα ξεκινήσουμε με αυτό».
Χάρτες που δημοσίευσε το Ισραήλ τον Μάρτιο έδειχναν μια νέα απαγορευμένη περιοχή πέρα από το 53% της Γάζας που έλεγχε το Ισραήλ μετά την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.
Η απαγορευμένη περιοχή, που σημειώνεται στους χάρτες με μια πορτοκαλί γραμμή, αποτελεί περίπου το 11% του εδάφους της Γάζας πέρα από την «Κίτρινη Γραμμή» που οριοθετεί το τμήμα της Γάζας που κατέχεται από τα ισραηλινά στρατεύματα από την εκεχειρία. Οι περιοχές περικλείουν σχεδόν τα δύο τρίτα του συνολικού εδάφους της Γάζας.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε την αναστολή των σχέσεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καταγγέλλοντας την ακόμη αδημοσίευτη απόφαση να συμπεριληφθεί το Ισραήλ στη μαύρη λίστα για σεξουαλική βία σε συγκρούσεις.
«Τελειώσαμε με αυτόν τον Γενικό Γραμματέα», δήλωσε ο Ντάνι Ντάνον σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο X. Η ισραηλινή αποστολή διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει «πάγωμα» των σχέσεων με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα μέχρι το τέλος της θητείας του Γκουτέρες στις 31 Δεκεμβρίου 2026.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.