- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Δεύτερη ημέρα σφοδρών ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones
Στο στόχαστρο το Κίεβο παρά τις δηλώσεις Τραμπ περί επικείμενης ειρήνης
Η Ρωσία πλήττει την Ουκρανία για δεύτερη ημέρα με μαζικούς βομβαρδισμούς - Tρεις νεκροί και 40 τραυματίες στο Κίεβο – Δοκιμάζεται η αεράμυνα.
Ρωσικοί πύραυλοι και drones σφυροκοπούν την Ουκρανία για δεύτερη συνεχή ημέρα, με το Κίεβο να δέχεται το κύριο βάρος μιας επίθεσης που άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 40 τραυματίες στην πρωτεύουσα.
Η επίθεση στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 3 π.μ. την Πέμπτη, με τη Μόσχα να εξαπολύει εκατοντάδες drones και δεκάδες πυραύλους. Οι εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, ενώ προκλήθηκαν προβλήματα στην υδροδότηση στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Η ουκρανική αεροπορία ανακοίνωσε ότι στην τελευταία επίθεση συμμετείχαν 56 πύραυλοι διαφόρων τύπων και σχεδόν 700 drones.
Καταρρεύσεις κτιρίων και θύματα
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι ένα μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων κατέρρευσε στην περιοχή Νταρνίτσκι.
«Δεκαοκτώ διαμερίσματα καταστράφηκαν. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα, ανάμεσά τους δύο παιδιά», ανέφερε ο δήμαρχος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι επιθέσεις της Τετάρτης είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε η τακτική του «διπλού χτυπήματος» με στόχο τους διασώστες που έφταναν στα σημεία των επιθέσεων.
Πολιτικό παρασκήνιο και δηλώσεις Τραμπ
Η ένταση των επιθέσεων φαίνεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι κοντά.
«Πιστεύω πραγματικά ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει πολύ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους αναχωρώντας για τη σύνοδο κορυφής στο Πεκίνο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε τις επιδρομές ως μια προσπάθεια της Μόσχας να υπερφορτώσει την ουκρανική αεράμυνα και να χαλάσει το «πολιτικό κλίμα» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στην Κίνα.
Οι επιθέσεις ακολούθησαν επίσης πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο άφησε να εννοηθεί ότι η ρωσική εισβολή ενδεχομένως πλησιάζει στο τέλος της.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η περίπτωση της Κούρι Ρίτσινς
Δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο, αλλά τώρα ο influencer τα βάζει και με τους γυναικείους οργασμούς
Καταρρέει η κυβέρνηση Στάρμερ σιγά-σιγά
35 μόλις άνθρωποι ζουν εκεί
Στο στόχαστρο το Κίεβο παρά τις δηλώσεις Τραμπ περί επικείμενης ειρήνης
Ο 41χρονος πρίγκιπας άσκησε εμμέσως κριτική εναντίον της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης
Ελεύθερη η αποβίβαση στο Μπορντό για τους υγιείς επιβάτες
ΗΠΑ και Κίνα συμφωνούν να μην υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση
Άφησε τη γλυπτική για τον πόλεμο - πλέον χειρίζεται drones μεγάλου βεληνεκούς
Πολιτική κρίση στη χώρα μετά τη ρήξη της Εβίκα Σιλίνια με τους κυβερνητικούς εταίρους
Μέχρι την παραίτησή του ήταν το Νο2 στην ιεραρχία
Ο 56χρονος τραπεζίτης επιστρέφει σε γνώριμα μέρη
«Δεν θα κοιτούσα ποτέ το κινητό του»
Δεκάδες επιβάτες παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, με τις γαλλικές αρχές να θέτουν προσωρινά το πλοίο υπό υγειονομική επιτήρηση.
Το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες του Κινέζου προέδρου
Πώς ο αρχιτέκτονας του Brexit ενδεχομένως να μετακομίσει στην Ντάουνινγκ Στριτ
Τι δήλωσε για τη Λουπίτα Νουόνγκο
«Μπορούν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες να ξεπεράσουν την παγίδα του Θουκυδίδη και να δημιουργήσουν ένα νέο πρότυπο σχέσεων μεταξύ μεγάλων δυνάμεων;» διερωτήθηκε ο Κινέζος ηγέτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.