- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κωνσταντινούπολη: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της οικογένειας τουριστών από χημική δηλητηρίαση
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Κωνσταντινούπολη: Στο δικαστήριο η υπόθεση θανάτου οικογένειας τουριστών από δηλητηρίαση
Η δίκη για τον καθορισμό των ευθυνών για τους θανάτους τεσσάρων μελών μιας τουρκογερμανικής οικογένειας που δηλητηριάστηκαν από αντιπαρασιτικό στο ξενοδοχείο που διέμεναν τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκίνησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.
Η ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στους εισαγγελείς έδειξε «υψηλή παρουσία αερίου φωσφίνης», υποδηλώνοντας ότι η οικογένεια Μποτσέκ πέθανε μετά από έκθεση σε αυτό το εξαιρετικά τοξικό εντομοκτόνο. Αυτό χρησιμοποιήθηκε για απολύμανση τότε από το ξενοδοχείο, όπου η οικογένεια διέμενε κατά τη διάρκεια διακοπών τους.
Έξι άτομα δικάζονται, πέντε εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί, συμπεριλαμβανομένων δύο εργαζόμενων μιας εταιρείας καταπολέμησης παρασίτων. Συγγενείς των θυμάτων παρευρέθηκαν στην ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.
6 stand trial in Istanbul over insecticide poisoning deaths of Turkish-German family https://t.co/zah3ToZ33B
— The Washington Times (@WashTimes) April 21, 2026
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους που συνελήφθησαν με την κατηγορία της «πολλαπλής ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο έκτος άνδρας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών για απλή «αμέλεια».
Στις 12 Νοεμβρίου, ολόκληρη η οικογένεια Μποτσέκ αρρώστησε και όλοι τους πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες: τα δύο παιδιά, ηλικίας τριών και έξι ετών, ήταν τα πρώτα που υπέκυψαν, και ακολούθησε η μητέρα τους και στο τέλος ο πατέρα τους.
Ερευνητές αρχικά υποψιάστηκαν τροφική δηλητηρίαση, καθώς η οικογένεια είχε επισκεφθεί την τουριστική συνοικία Ορτάκιοϊ όπου κατανάλωσε δημοφιλή τοπικά εδέσματα. Αλλά το σενάριο αυτό απορρίφθηκε γρήγορα, καθώς τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ξενοδοχείο όπου διέμεναν είχε προσβολή από κοριούς.
Εντομοκτόνο αέριο ενδέχεται να μόλυνε το δωμάτιο της οικογένειας μέσω ενός αεραγωγού μπάνιου.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.