- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πεζεσκιάν μετά τη συνομιλία του με τον Μακρόν: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στους νταήδες
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Ο Πεζεσκιάν αποκάλυψε συνομιλία με Μακρόν και δήλωσε ότι το Ιράν δεν υποκύπτει στους «νταήδες»
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, αποκάλυψε λεπτομέρειες από τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του δεν ξεκίνησε τον πόλεμο και δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις.
Σε σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα Χ, ο Ιρανός πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους τόνισε στον Γάλλο ομόλογό του πως «το Ιράν δεν ξεκίνησε αυτόν τον βίαιο πόλεμο».
«Η άμυνα απέναντι στην επιθετικότητα είναι ένα φυσικό δικαίωμα, το οποίο γνωρίζουμε καλά πώς να ασκούμε», σημείωσε ο Πεζεσκιάν.
Using the American bases against Iran in the region, with the purpose of disturbing our relations with our neighbors, should be stopped.
— Masoud Pezeshkian (@drpezeshkian) March 16, 2026
2/5
Κατηγορίες Πεζεσκιάν για αμερικανικές βάσεις, με μήνυμα προς τη Δύση
Ο Πεζεσκιάν υποστήριξε επίσης ότι η χρήση αμερικανικών βάσεων στην περιοχή εναντίον του Ιράν πρέπει να σταματήσει, καθώς –όπως είπε– στόχος είναι να διαταραχθούν οι σχέσεις της Τεχεράνης με γειτονικές χώρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή δεν μπορούν να επιτευχθούν αγνοώντας τη σιωνιστική-αμερικανική επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας».
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα παραδοθεί στους νταήδες», τόνισε χαρακτηριστικά.
In my conversation with the president of France, Emmanuel Macron, I emphasized that Iran did not begin this atrocious war. Defending against invasion is a natural right, in which we are good at.
— Masoud Pezeshkian (@drpezeshkian) March 16, 2026
1/5
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα – «Πόλεμος με ψευδείς πληροφορίες»
Ο Ιρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θα υποταχθεί σε εκφοβισμούς και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επιθετικότητα.
Όπως ανέφερε, η Τεχεράνη αναμένει από τη διεθνή κοινότητα «να καταδικάσει αυτή την επιθετικότητα και να πείσει τους επιτιθέμενους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η έναρξη πολέμου βασισμένου σε ψευδείς πληροφορίες και με στόχο την εδαφική κατάκτηση αποτελεί μεσαιωνική πράξη στον εικοστό πρώτο αιώνα».
Καταλήγοντας, σημείωσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για «παύση της επιθετικότητας» δεν έχει νόημα αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις ότι δεν θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις στο ιρανικό έδαφος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.