- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διεθνής κινητοποίηση για την παροχή βοήθειας στο Νεπάλ
Ισχυρός μετασεισμός προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες στο Έβερεστ
«Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού, ο οποίος έπληξε χθες Σάββατο το Νεπάλ, αυξήθηκε αλματωδώς στους 1.805 νεκρούς» δήλωσε ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών στο Μπανγκλαντές. Η κυβέρνηση του Νεπάλ κάλεσε άλλες χώρες να αποστείλουν βοήθεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό, το χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 81 χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του Υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι 4.718.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ανακοίνωσε ότι ο θεσμός είναι έτοιμος να εκτιμήσει το ταχύτερο τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Νεπάλ μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε τη χώρα. Η ίδια πρόσθεσε ότι το Ταμείο συντονίζεται με την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης και άλλους οργανισμούς «για να αποτιμηθούν οι συνέπειες αυτής της φυσικής καταστροφής στη χώρα και να καθοριστεί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».
«Όλοι οι ορειβάτες, περίπου 100 άνθρωποι, που βρίσκονταν στις κατασκηνώσεις 1 και 2 του όρους Έβερεστ, πάνω από την κατασκήνωση βάσης, είναι σώοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε χιονοστιβάδα στην υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων» ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ορειβασίας του Νεπάλ.
Ο Ανγκ Τσερίνγκ Σέρπα προειδοποίησε πάντως ότι θα είναι δύσκολη η απομάκρυνσή τους από την περιοχή καθώς ο δρόμος της επιστροφής, που οδηγεί στην κατασκήνωση βάσης μέσω της παγόπτωσης του Κούμπου, είναι μπλοκαρισμένος.
O Νταν Φρέντινμπεργκ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, σκοτώθηκε από τη χιονοστιβάδα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Ο Φρέντινμπεργκ, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στη Google, είχαν ξεκινήσει για να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Οι τρεις συνάδελφοί του σώθηκαν.
Σήμερα ένας πολύ ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 6,7 έπληξε το Νεπάλ και την Ινδία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS η δόνηση αυτή ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών.
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Narendra Shrestha
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.