- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Ο επόμενος ηγέτης του Ιράν «δεν θα κρατήσει πολύ» χωρίς την έγκρισή μας
Η Τεχεράνη απορρίπτει κάθε ξένη παρέμβαση για την εκλογή νέου ηγέτη
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέφουμε κάθε 10 χρόνια», δήλωσε ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο επόμενος ηγέτης του Ιράν δεν θα «κρατήσει πολύ» αν δεν έχει την έγκριση του Λευκού Οίκου.
«Θα πρέπει να πάρει έγκριση από εμάς», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στο ABC News, την ώρα που το Ιράν ετοιμάζεται να ορίσει αντικαταστάτη του εκλιπόντος ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ. «Αν δεν πάρει έγκριση από εμάς, δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέφουμε κάθε 10 χρόνια, όταν δεν θα έχετε έναν πρόεδρο σαν εμένα που δεν πρόκειται να το κάνει».
«Δεν θέλω ο κόσμος να χρειαστεί να επιστρέψει σε πέντε χρόνια και να κάνει ξανά το ίδιο πράγμα ή, ακόμα χειρότερα, να τους αφήσει να αποκτήσουν πυρηνικό όπλο», είπε ο Τραμπ.
Το Ιράν απορρίπτει ξένη παρέμβαση για την εκλογή νέου ηγέτη
Το Ιράν απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο ξένης παρέμβασης στη διαδικασία διαδοχής του νέου ανώτατου ηγέτη.
Σε συνέντευξή του στο NBC, ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί τόνισε ότι η επιλογή του νέου ηγέτη θα γίνει από τη Συνέλευση των Ειδικών, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για εσωτερική υπόθεση της χώρας.
Παράλληλα, απέρριψε σχόλια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι μόνο ο ιρανικός λαός έχει λόγο στην επιλογή του νέου ανώτατου ηγέτη.
Ο αμερικανικός στρατός καλεί τους πολίτες του Ιράν να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ κάλεσε τους πολίτες στο Ιράν να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, υποστηρίζοντας ότι οι ιρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυκνοκατοικημένες περιοχές για την εκτόξευση drone και πυραύλων.
«Αυτή η επικίνδυνη απόφαση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων των αμάχων στο Ιράν, καθώς οι τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς χάνουν το καθεστώς προστασίας και μπορεί να καταστούν νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Ο ναύαρχος Μπραντ Κούπερ, διοικητής της CENTCOM, πρόσθεσε: «Το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν αδιαφορεί κατάφωρα για τις ζωές των αμάχων, επιτιθέμενο σε εταίρους στον Κόλπο και ταυτόχρονα υπονομεύοντας την ασφάλεια του ίδιου του λαού του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τεράστια η οικονομική πίεση που βιώνει η Τεχεράνη»
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή
Κοντά στο Νησί της Ελευθερίας
Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.