- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χέγκσεθ για Ιράν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο, αλλά θα τον τελειώσουμε
«Στόχος δεν είναι η αλλαγή του καθεστώτος» δηλώνει ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ
Χέγκσεθ για Ιράν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο, αλλά θα τον τελειώσουμε
Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Πιτ Χέγκσεθ σε συνέντευξη Τύπου από το Πεντάγωνο ξεκαθάρισε ότι η Ουάσιγκτον δεν επεδίωξε τη σύγκρουση με το Ιράν, αλλά είναι αποφασισμένη να τη φέρει εις πέρας. «Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα τον τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι το ιρανικό καθεστώς «διεξάγει πόλεμο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και 47 χρόνια», χωρίς – όπως σημείωσε – να έχει υπάρξει επίσημη κήρυξη.
Παράλληλα, κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι έδρασε «μέσω του αίματος των ανθρώπων μας», αναφερόμενος σε παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βηρυτό, επιθέσεις με ρουκέτες κατά αμερικανικών πλοίων, δολοφονίες σε πρεσβείες των ΗΠΑ, καθώς και σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Ιράκ και Αφγανιστάν, τους οποίους – όπως υποστήριξε – χρηματοδότησαν και εξόπλισαν στελέχη της Δύναμης Κουντς και των Φρουροί της Επανάστασης.
Ο Αμερικανός υπουργός χαρακτήρισε την αεροπορική επιχείρηση κατά του Ιράν «την πιο φονική, σύνθετη και ακριβή στην ιστορία», δίνοντας έμφαση στο εύρος και τη στρατιωτική της πολυπλοκότητα. Υποστήριξε ακόμη ότι η ιρανική πλευρά επένδυε στην ανάπτυξη προηγμένων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, επιδιώκοντας – όπως ανέφερε – να δημιουργήσει μια συμβατική ασπίδα που θα εξυπηρετούσε «φιλοδοξίες πυρηνικού εκβιασμού». «Είχαν ένα συμβατικό όπλο στραμμένο στο κεφάλι μας, ενώ προσπαθούσαν να μας εξαπατήσουν για να αποκτήσουν πυρηνική βόμβα», σημείωσε.
Τόνισε επίσης ότι τα αμερικανικά πλήγματα δεν αποσκοπούν σε «αλλαγή καθεστώτος», αν και – όπως είπε – «το καθεστώς πράγματι άλλαξε και ο κόσμος είναι καλύτερος γι’ αυτό». Κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι αποφεύγει μια «ειρηνική και λογική» συμφωνία, καθυστερώντας ώστε να ανανεώσει τα αποθέματα πυραύλων και να επαναφέρει τις πυρηνικές της επιδιώξεις, επισημαίνοντας πως «ο Πρόεδρος Τραμπ δεν παίζει τέτοια παιχνίδια». Υπογράμμισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ «καθορίζουν τους όρους αυτού του πολέμου» και κάλεσε τον ιρανικό λαό να αξιοποιήσει «αυτή την απίστευτη ευκαιρία», προτρέποντας τις δυνάμεις ασφαλείας να «επιλέξουν με σύνεση». Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα πενθεί για τέσσερις Αμερικανούς στρατιωτικούς που έχουν χάσει τη ζωή τους, χαρακτηρίζοντάς τους «τους καλύτερους της Αμερικής» και ζητώντας η συνέχιση της επιχείρησης να τους τιμήσει «χωρίς συγγνώμες, χωρίς δισταγμούς, με επική μανία».
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στο Truth Social
Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία ενόψει της θερινής περιόδου
Η έφηβη τέθηκε υπό κράτηση προκειμένου να ανακριθεί
Στην αίτησή του αναφέρει ότι χρειάζεται τα χρήματα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων
Oι κατηγορίες αφορούν περίοδο που ο ενάγων ήταν ανήλικος
Ένας από τους πρώτους τομείς που επηρεάζονται είναι τα ηλεκτρονικά προϊόντα
Παραμένει άγνωστο αν...τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του
Από τη Whitehall στην… Ελλάδα
Οι δύο επιστήμονες εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ
Ο δούκας του Σάσεξ ονειρεύεται μια νέα αρχή με τη βασιλική οικογένεια
Στοιχεία-σοκ για τουλάχιστον 7.600 θανάτους από υπερβολική δόση στην Ευρώπη
Το θέμα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών
Για πρώτη φορά επιβάλλονται περιορισμοί και σε αλιευτικά προϊόντα
Η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ
Φρίκη για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος
Το Sollos κυκλοφόρησε στην αγορά αλλά πολλοί καταναλωτές σοκαρίστηκαν με την τιμή
Οργή για τους παιδοβιαστές αδελφούς που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.