- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αμερικανός πρέσβης δηλώνει ότι θα ήταν εντάξει αν το Ισραήλ έπαιρνε όλη τη Μέση Ανατολή
Αντιδράσεις προκαλεί συνέντευξη του Μάικ Χάκαμπι - Επικαλέστηκε βιβλικά εδάφια
Ο Αμερικανός πρεσβευτής Μάικ Χάκαμπι δηλώνει ότι «θα ήταν εντάξει» αν το Ισραήλ καταλάμβανε όλα τα εδάφη της Μέσης Ανατολής, προκαλώντας αντιδράσεις.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον ότι το Ισραήλ διαθέτει ένα βιβλικό δικαίωμα να καταλάβει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή – ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της.
«Θα ήταν εντάξει αν τα έπαιρναν όλα», δήλωσε ο Χάκαμπι στον Κάρλσον, αναφερόμενος στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που αναρτήθηκε την Παρασκευή.
Ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας και διορισμένος από την κυβέρνηση Τραμπ, συζήτησε με τον Κάρλσον ερμηνείες της Παλαιάς Διαθήκης που υιοθετούνται από το κίνημα των Χριστιανών εθνικιστών στις ΗΠΑ.
Η βιβλική γεωγραφία και η σύγχρονη πραγματικότητα
Ο Κάρλσον ρώτησε τον Χάκαμπι για το βιβλικό εδάφιο στο οποίο ο Θεός υπόσχεται στον Αβραάμ ότι οι απόγονοί του θα λάβουν γη «από τον ποταμό της Αιγύπτου έως τον μεγάλο ποταμό Ευφράτη». Ο παρουσιαστής επεσήμανε ότι αυτή η περιοχή, στη σύγχρονη γεωγραφία, περιλαμβάνει ουσιαστικά ολόκληρη τη Μέση Ανατολή: τον Λεβάντε, την Ιορδανία, τη Συρία, τον Λίβανο, καθώς και μεγάλα τμήματα της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ.
«Δεν είμαι σίγουρος αν θα έφτανε τόσο μακριά, αλλά θα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι γης», σχολίασε ο Χάκαμπι, προσθέτοντας: «Το Ισραήλ είναι μια γη που ο Θεός έδωσε, μέσω του Αβραάμ, σε έναν λαό που επέλεξε».
Η κόντρα Κάρλσον - Ισραήλ
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, σε ένα ταξίδι που προκάλεσε πρωτοσέλιδα όταν ο Κάρλσον ισχυρίστηκε ότι υπέστη «αλλόκοτη» μεταχείριση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, διέψευσαν τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας ότι υποβλήθηκε σε έναν τυπικό έλεγχο ασφαλείας.
Η στάση του Κάρλσον έχει προκαλέσει την οργή Ισραηλινών πολιτικών. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, χαρακτήρισε τον πρώην παρουσιαστή του Fox News «δειλό» και «απατεώνα», ενώ η Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ ξεκαθάρισε ότι ο Κάρλσον και η συνοδεία του «δεν τέθηκαν υπό κράτηση, ούτε ανακρίθηκαν».
(Με πληροφορίες The Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο NBC
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.