Κοσμος

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο επίσημο δείπνο με τον Μητσοτάκη

Θα συνοδεύεται από τον επίσης προσκεκλημένο Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρθολομαίος
© ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο επίσημο δείπνο με τον Μητσοτάκη

Πρόσκληση να παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική προεδρία έστειλε την πρόσκληση ανταποκρινόμενη σε παλαιότερο αίτημα του Οικουμενικού Πατριάρχη να υπάρξει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ύστερα από τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Εξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan, μεταβαίνει, αύριο, Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2026, στην Άγκυρα, προκειμένου να παρακαθήσει στο δείπνο που θα παρατεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο Beştepe προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Εξοχ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη σύντομη αυτή επίσκεψή του στην Πρωτεύουσα του Κράτους, ο Παναγιώτατος θα συνοδεύεται από τον επίσης προσκεκλημένο Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, μαζί με τον οποίο και θα επιστρέψουν αργά το βράδυ στην Ιερή Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY