- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Πρώην εκπαιδευτικός κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 89 ανήλικους
Ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα και τη θεία του
Γαλλία: Πρώην εκπαιδευτικός κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 89 ανήλικους
Η γαλλική δικαιοσύνη αναζητεί μάρτυρες μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά 79χρονου πρώην εκπαιδευτικού που φυλακίσθηκε το 2024 και θεωρείται ύποπτος για διακεκριμένους βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τόσο στην Γαλλία, όσο και σε άλλες χώρες, κατά 89 ανηλίκων κατά την περίοδο 1967-2022.
Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν στην Γερμανία, την Ελβετία, το Μαρόκο, τον Νίγηρα, την Αλγερία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Κολομβία και την Νέα Καληδονία, διευκρίνισε ο Ετιέν Μαντό, εισαγγελέας της Γκρενόμπλ, όπου διεξάγεται η έρευνα.
Ο αριθμός των θυμάτων αποδεικνύεται βάσει των στοιχείων που έχουν αποθηκευτεί από τον 79χρονο σε USB και αφορούν σεξουαλικές σχέσεις με ανηλίκους 13 έως 17 ετών, εξήγησε ο εισαγγελέας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα και τη θεία του
Το USB που περιέχει γραπτά του ίδιου του 79χρονου ανακαλύφθηκε από τον ανιψιό του που «είχε απορίες για την προσωπική και σεξουαλική ζωή του θείου του», σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Γκρενόμπλ.
Στα «απομνημονεύματά» του γράφει ότι «θανάτωσε σκοπίμως αυτά τα δύο πρόσωπα».
Συγκεκριμένα, ομολόγησε ότι έπνιξε με την βοήθεια μαξιλαριού την καρκινοπαθή μητέρα του που βρισκόταν σε καταληκτικό στάδιο στην δεκαετία του 1970 και στην συνέχεια την θεία του, ηλικίας 92 ετών, στην δεκαετία του 1990, πνίγοντάς την επίσης με μαξιλάρι.
Σε ό,τι αφορά την θεία του, «επειδή εκείνος ήθελε να φύγει για τη Σενέβ (στην νότια Γαλλία) και εκείνη τον παρακαλούσε να μην φύγει, επέλεξε να την σκοτώσει και έτσι, την ώρα που κοιμόταν, πήρε ένα μαξιλάρι και την έπνιξε».
Ο 79χρονος ομολόγησε τις δύο δολοφονίες λέγοντας ότι «θα ήθελε να του κάνουν το ίδιο, αν βρισκόταν στην κατάσταση αυτή στο τέλος της ζωής του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνολικά απονεμήθηκε χάρη σε 2.010 φυλακισμένους λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας
Σύμφωνα με ΜΜΕ, αμερικανικό A-10 καταρρίφθηκε από ιρανικά πυρά κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Η φετινή τελετή αποκτά έτσι έντονο συμβολικό και πολιτικό φορτίο
«Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Ουάσινγκτον, δηλώνει η Τεχεράνη
«Ουάου. Τι απίστευτη πρόοδος», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γκαλιμπάφ
Ταυτόχρονα, εγείρονται ζητήματα αξιοπιστίας και διαφάνειας
Καμία επιτυχημένη απόδραση δεν έχει επισήμως καταγραφεί μέχρι σήμερα
Ναυτιλιακές από τρεις χώρες πλήττονται περισσότερο με αύξηση κινδύνου και κόστους μεταφορών
Η διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή τα όσα έγιναν στην ταινία «It Ends With Us»
Έλλειμμα LNG και ενεργειακή ανασφάλεια ωθούν κυβερνήσεις σε προσωρινή στροφή σε ρυπογόνα καύσιμα
Τις φωτογραφίες τράβηξε ο διοικητής της αποστολής
Η ευρωβουλευτής της ριζοασπαστικής αριστεράς στη Γαλλία ελέγχεται για tweet που εξυμνούσε δράστη αντισημιτικής επίθεσης
Το περιστατικό έρχεται στον απόηχο σκληρών δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ
Στόχος η αποκλιμάκωση - Συνεργασία με Ιράν και διεθνείς εταίρους
Kαθώς δεν υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση
Tο 57% είναι εθελοντές, επίστρατοι και καταδικασθέντες
Οι αρμόδιες αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εντοπίστηκ
Στα ύψη το αυξανόμενο κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Επτά Νεπαλέζοι και πέντε Ινδοί τραυματίστηκαν - Ένας σε σοβαρή κατάσταση μετά την επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.