Φάκελοι Έπσταϊν: Ρεπουμπλικανός βουλευτής «δείχνει» άλλους έξι ισχυρούς άνδρες
Απειλές για αποκαλύψεις ονομάτων από τον Τόμας Μάσι - Κατηγορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι φάκελοι Έπσταϊν «ενοχοποιούν» άλλους έξι άνδρες - Ο Ρεπουμπλικανός Τόμας Μάσι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκαλύψει ονόματα
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τόμας Μάσι δήλωσε ότι γνωρίζει την ταυτότητα έξι ακόμη ανδρών που «πιθανόν εμπλέκονται» στην υπόθεση Τζέφρι Έπσταϊν, μετά την πρόσβασή του σε μη λογοκριμένη εκδοχή των σχετικών εγγράφων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Μάσι υποστήριξε ότι, αν το υπουργείο συνεχίσει να αποκρύπτει τα ονόματα στις δημόσιες εκδόσεις των αρχείων του Τζέφρι Έπσταϊν, ενδέχεται να τα αποκαλύψει ο ίδιος, αξιοποιώντας το προνόμιο λόγου που παρέχει το Κογκρέσο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έξι άνδρες περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν Αμερικανό πολίτη, έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο ξένης κυβέρνησης, έναν ακόμη αλλοδαπό και «τρεις ή τέσσερις» άνδρες των οποίων η εθνικότητα δεν ήταν σαφής. Ο Μάσι, βασικός εισηγητής του νόμου περί διαφάνειας των αρχείων Έπσταϊν, δήλωσε ότι οι διαγραφές στα δημόσια έγγραφα είναι «αδικαιολόγητες».
Ο Έπσταϊν είχε καταδικαστεί το 2008 για αδίκημα σχετικό με ανήλικο και εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης. Το 2019 βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη Νέα Υόρκη, ενώ περίμενε δίκη για κατηγορίες περί διακίνησης ανηλίκων. Η υπόθεση έχει επισκιάσει πολλούς ισχυρούς παράγοντες και συνεχίζει να προκαλεί πολιτικές αναταράξεις.
Δημοκρατικοί βουλευτές που επίσης είδαν τα έγγραφα κατηγόρησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης για «μυστηριώδεις διαγραφές», υποστηρίζοντας ότι πολλές από αυτές δεν σχετίζονται με την προστασία θυμάτων — τον μοναδικό λόγο που επιτρέπεται από τον νόμο.
Ο Δημοκρατικός Τζέιμι Ράσκιν σημείωσε ότι εκατομμύρια έγγραφα παραμένουν αδημοσίευτα, παρά τους ισχυρισμούς του υπουργείου ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Ο Μάσι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκαλύψει τα ονόματα των έξι ανδρών σε μελλοντική συνεδρίαση της Βουλής.
Παράλληλα, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Χάουαρντ Λάτνικ, δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για παραίτηση, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολών του 2012 που δείχνουν ότι είχε προγραμματίσει ταξίδι στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική. Ο Λάτνικ αρνείται οποιαδήποτε σχέση, όμως ο Μάσι δήλωσε ότι «έχει πολλά να εξηγήσει».
Ο Δημοκρατικός Ρο Κάνα, που επίσης είδε τα αρχεία, συμφώνησε ότι ο Λάτνικ πρέπει να απομακρυνθεί, σημειώνοντας ότι το σκάνδαλο έχει ήδη προκαλέσει παραιτήσεις στη βρετανική κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ.
Σε άλλο μέτωπο, η Γκισλέιν Μάξγουελ, καταδικασμένη συνεργός του Έπσταϊν, αρνήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή εποπτείας της Βουλής, επικαλούμενη το δικαίωμα σιωπής. Ο Κάνα ζήτησε να επιστρέψει άμεσα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Τέλος, δημοσίευμα της Miami Herald αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με κατάθεση του 2006, ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει την αστυνομία ότι η Μάξγουελ ήταν «επικίνδυνη» και στενή συνεργός του Έπσταϊν, μια δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με μεταγενέστερους ισχυρισμούς του ότι δεν γνώριζε τις δραστηριότητές τους.
(Με πληροφορίες The Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.