- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Τραμπ ανακοίνωσε μια συγκέντρωση για προσευχή στις 17 Μαΐου στην Ουάσινγκτον
«Να αφιερώσουμε για άλλη μια φορά την Αμερική στον Θεό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τραμπ: «Έχω κάνει περισσότερα για τη θρησκεία από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο»
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα τη διοργάνωση συγκέντρωσης για προσευχή που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 17 Μαΐου για να «αφιερώσουμε για άλλη μια φορά την Αμερική στον Θεό».
«Στις 17 Μαΐου 2026, προσκαλούμε Αμερικανούς από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν στο Εθνικό Πάρκο μας για να προσευχηθούν και να αποδώσουν ευχαριστίες», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρευρέθηκε σε ένα πρόγευμα προσευχής στην αμερικανική πρωτεύουσα.
«Θα αφιερώσουμε για άλλη μια φορά την Αμερική στον Θεό», είπε, επαναλαμβάνοντας τη φράση από τον όρκο πίστης των ΗΠΑ, ο οποίος αναφέρεται σε «ένα έθνος υπό τον Θεό» («one nation under God»)
Το Εθνικό Πάρκο είναι μια μεγάλη πλατεία που εκτείνεται ανάμεσα σε ένα μνημείο αφιερωμένο στον πρώην πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν και στο Καπιτώλιο, στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμμετείχε στο «εθνικό πρόγευμα προσευχής», μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο και συγκεντρώνει μέλη του Κογκρέσου, θρησκευτικούς και παγκόσμιους ηγέτες όπως και διεθνείς προσκεκλημένους.
Πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο κατά τη διάρκεια μιας μακράς ομιλίας, ο Τραμπ, υποστηριζόμενος από τη χριστιανική δεξιά από την πρώτη του προεκλογική εκστρατεία το 2016, υποστήριξε ότι έχει «κάνει περισσότερα για τη θρησκεία από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο».
Μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου που περιελάμβανε μέλη της αντιπολίτευσης του Κογκρέσου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε: «Δεν ξέρω πώς κάποιος που είναι θρησκευόμενος μπορεί να ψηφίσει Δημοκρατικούς».
Ο 79χρονος Αμερικανός πρόεδρος, πατέρας πέντε παιδιών από τρεις διαφορετικές συζύγους, δεν είναι γνωστό εάν ασκεί επιμελώς τα θρησκευτικά του καθήκοντα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο. Σήμερα δήλωσε πιο αισιόδοξος για τις πιθανότητες που έχει για ουράνια σωτηρία.
«Πιστεύω πραγματικά ότι θα πρέπει να τα καταφέρω», είπε, αναγνωρίζοντας ότι «δεν ήταν ένας τέλειος υποψήφιος» για να πάει στον παράδεισο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δανεισμού στην Ελλάδα
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.