- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σλοβενία επεξεργάζεται νομοσχέδιο απαγόρευσης των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών
Άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και η Γαλλία εξετάζουν επίσης τη λήψη αυστηρότερων μέτρων
Με πληθυσμό περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων, η Σλοβενία, ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας και άλλων χωρών
Η Σλοβενία επεξεργάζεται ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει την απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της σλοβενικής κυβέρνησης Ματέι Αρκόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Με πληθυσμό περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων, η Σλοβενία, ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας και άλλων χωρών που έχουν προτείνει την απαγόρευση χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους εφήβους, σε μια ένδειξη σκλήρυνσης της στάσης στην Ευρώπη απέναντι στην τεχνολογία που ορισμένοι λένε πως είναι σχεδιασμένη για να προκαλεί εθισμό.
Ο Αρκόν δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, βασιζόμενο στην εμπειρία άλλων χωρών και ότι ειδικοί στην εκπαίδευση και τις ψηφιακές τεχνολογίες θα εμπλακούν επίσης στη σύνταξη του νομοσχεδίου που στοχεύει να προστατεύσει παιδιά και εφήβους.
«Αποτελεί ένα πολύ φλέγον ζήτημα σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες και με αυτό, εμείς ως κυβέρνηση δείχνουμε πως ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά μας», είπε ο Αρκόν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο ίδιος επισήμανε πως η κυβέρνηση θέλει να εντάξει σε κανόνες τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης όπου διαμοιράζεται περιεχόμενο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα TikTok, Snapchat και Instagram.
Η Ισπανία θέλει να απαγορεύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους εφήβους κάτω των 16 ετών. Άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και η Γαλλία εξετάζουν επίσης τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού η Αυστραλία έγινε το Δεκέμβριο η πρώτη χώρα που απαγόρευσε την πρόσβαση σε τέτοιου είδους πλατφόρμες για παιδιά μικρότερα των 16 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.