- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Στους 538 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν στοχοθετώντας το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις
Ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν που συνδέονται με τις διαδηλώσεις αυξήθηκε στους 538 (490 διαδηλωτές και 48 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας), σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει στρατιωτικές επιλογές στο Ιράν ως απάντηση σε ένα από τα πιο εκτεταμένα κύματα διαδηλώσεων στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στην εφημερίδα The Washington Post, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Όπως ανέφεραν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη επιλογή και οι συζητήσεις συνεχίζονται.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Πεντάγωνο εξετάζει τόσο θανατηφόρες στρατιωτικές παρεμβάσεις όσο και μη θανατηφόρες επιλογές, όπως κυβερνοεπιθέσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη δυνατότητα του Ιράν να μπλοκάρει την πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Από την πλευρά του καθεστώτος, ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας Αχμάντ-Ρεζά Ραντάν δήλωσε την Κυριακή, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν «εντείνει» τη σύγκρουση με τους «ταραχοποιούς» και ότι τα «βασικά στοιχεία» πίσω από τις ταραχές έχουν συλληφθεί και θα τιμωρηθούν «μέσω της νόμιμης οδού».
Security forces opened fire on protesters in Tehranpars district, east of the capital, on Saturday night, a video obtained by Iran International shows. pic.twitter.com/Ekwz9AHPbk
— Iran International English (@IranIntl_En) January 10, 2026
Από την έναρξη του μπλακάουτ την Πέμπτη το βράδυ, ελάχιστες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό της χώρας. Ορισμένοι Ιρανοί έχουν καταφέρει να συνδεθούν προσωρινά στο διαδίκτυο μέσω συσκευών Starlink που έχουν περάσει λαθραία στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν υψηλό αριθμό νεκρών, συμπεριλαμβανομένων σκηνών όπου συγγενείς προσπαθούν να αναγνωρίσουν σορούς σε νεκροτομεία.
Την ίδια ώρα, η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν στοχοθετώντας το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις, την ώρα που ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό μπροστά στο ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες να επέμβει στο Ιράν και έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες της χώρας κατά της χρήσης βίας εναντίον των διαδηλωτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένει άγνωστο αν...τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του
Από τη Whitehall στην… Ελλάδα
Οι δύο επιστήμονες εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ
Ο δούκας του Σάσεξ ονειρεύεται μια νέα αρχή με τη βασιλική οικογένεια
Στοιχεία-σοκ για τουλάχιστον 7.600 θανάτους από υπερβολική δόση στην Ευρώπη
Το θέμα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών
Για πρώτη φορά επιβάλλονται περιορισμοί και σε αλιευτικά προϊόντα
Η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ
Φρίκη για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος
Το Sollos κυκλοφόρησε στην αγορά αλλά πολλοί καταναλωτές σοκαρίστηκαν με την τιμή
Οργή για τους παιδοβιαστές αδελφούς που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.