- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Στους 538 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν στοχοθετώντας το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις
Ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν που συνδέονται με τις διαδηλώσεις αυξήθηκε στους 538 (490 διαδηλωτές και 48 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας), σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει στρατιωτικές επιλογές στο Ιράν ως απάντηση σε ένα από τα πιο εκτεταμένα κύματα διαδηλώσεων στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στην εφημερίδα The Washington Post, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Όπως ανέφεραν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη επιλογή και οι συζητήσεις συνεχίζονται.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Πεντάγωνο εξετάζει τόσο θανατηφόρες στρατιωτικές παρεμβάσεις όσο και μη θανατηφόρες επιλογές, όπως κυβερνοεπιθέσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη δυνατότητα του Ιράν να μπλοκάρει την πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Από την πλευρά του καθεστώτος, ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας Αχμάντ-Ρεζά Ραντάν δήλωσε την Κυριακή, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν «εντείνει» τη σύγκρουση με τους «ταραχοποιούς» και ότι τα «βασικά στοιχεία» πίσω από τις ταραχές έχουν συλληφθεί και θα τιμωρηθούν «μέσω της νόμιμης οδού».
Security forces opened fire on protesters in Tehranpars district, east of the capital, on Saturday night, a video obtained by Iran International shows. pic.twitter.com/Ekwz9AHPbk
— Iran International English (@IranIntl_En) January 10, 2026
Από την έναρξη του μπλακάουτ την Πέμπτη το βράδυ, ελάχιστες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό της χώρας. Ορισμένοι Ιρανοί έχουν καταφέρει να συνδεθούν προσωρινά στο διαδίκτυο μέσω συσκευών Starlink που έχουν περάσει λαθραία στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν υψηλό αριθμό νεκρών, συμπεριλαμβανομένων σκηνών όπου συγγενείς προσπαθούν να αναγνωρίσουν σορούς σε νεκροτομεία.
Την ίδια ώρα, η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν στοχοθετώντας το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις, την ώρα που ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό μπροστά στο ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες να επέμβει στο Ιράν και έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες της χώρας κατά της χρήσης βίας εναντίον των διαδηλωτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
O δισεκατομμυριούχος ενοχλήθηκε με δημοσίευμα της LeMonde
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ιστορική διαδρομή από το Σύνταγμα του 1960 έως τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων
Η οργή των φοιτητών ξεχείλισε μετά τη μαζική νοθεία στις εξετάσεις εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές τον Μάιο
Χωρίς τέλος τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Η κατάργηση της απαλλαγής de minimis στις ΗΠΑ βύθισε τις πωλήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.