ΗΠΑ: «Αλλού στρέφονται οι έρευνες» για τον δράστη της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Μπράουν
Ελεύθερος ο άνδρας που είχε προσαχθεί ως ύποπτος
ΗΠΑ: «Αλλού στρέφονται οι έρευνες» για τον δράστη της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Μπράουν - Ελεύθερος ο άνδρας που είχε προσαχθεί ως ύποπτος
Ο άνδρας που είχε προσαχθεί ως ύποπτος για την επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν δύο φοιτητές και τραυματίστηκαν εννέα, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Πρόβιντενς, Όσκαρ Πέρεζ, είχε επισημάνει χθες το μεσημέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών προσήχθη σε σχέση με την επίθεση του Σαββάτου, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Κάποιες ώρες αργότερα, στη διάρκεια άλλης συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος του Πρόβιντενς Μπρετ Σμάιλι και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο προσαχθείς θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ πρόσθεσαν ότι οι έρευνες «στρέφονται προς άλλη κατεύθυνση». «Δεν έχουμε λύσει ακόμη την υπόθεση, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνουμε στο άμεσο μέλλον», επεσήμανε ο γενικός εισαγγελέας του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, Πίτερ Νερόνα.
Ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος
Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τον λόγο για τον οποίο είχε προσαχθεί ο άνδρας και πρόσθεσαν ότι πιστεύουν πως ο άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης είναι ο άνθρωπος που εξακολουθούν να αναζητούν. Αν και ο δράστης της επίθεσης παραμένει ασύλληπτος, οι αρχές επεσήμαναν χθες το βράδυ ότι έχει αρθεί η εντολή που είχαν εκδώσει προς όσους βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη του Brown και στους κατοίκους των γύρω περιοχών να παραμείνουν στο σημείο που βρίσκονται και να αναζητήσουν καταφύγιο.
Αυτή η ένοπλη επίθεση – η πιο πρόσφατη από τις σχεδόν 400 που έχουν καταγραφεί φέτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archive—προκάλεσε σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Brown. Το πανεπιστήμιο ακύρωσε εξετάσεις αλλά και τα μαθήματα ως το τέλος του έτους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σμάιλι εξήγησε ότι οι αρχές δεν είχαν ενημερώσει τους συγγενείς όλων των θυμάτων, καθώς κάποιοι από αυτούς ταξίδευαν. Κάλεσε εξάλλου του κατοίκους του Πρόβιντενς να συμμετάσχουν κανονικά στη γιορτή που είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ στη διάρκεια της οποίας θα φωτιζόταν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και το μενορά για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα.
«Αν μπορούμε να μαζευτούμε ως κοινότητα και να στείλουμε λίγο φως, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο», σχολίασε.
Το βίντεο που φέρεται να δείχνει τον ύποπτο
Οι επτά τραυματίες είναι σε σταθερή κατάσταση, επεσήμανε ο Σμάιλι, ενώ ένας ακόμη είναι σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση και ο ένατος τραυματίας έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο ένοπλος δράστης τράπηκε σε φυγή αφού άνοιξε πυρ σε αίθουσα διδασκαλίας στο κτίριο μηχανικών και φυσικής Barus & Holley, οι εξωτερικές πόρτες του οποίου ήταν ξεκλείδωτες καθώς οι φοιτητές έδιναν εξετάσεις.
Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο από ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος στην υπόθεση, ντυμένο με μαύρα ρούχα να περπατά κοντά στο κτίριο αυτό. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας του Πρόβιντενς Τίμοθι Ο’ Χάρα πρόσθεσε ότι ο ύποπτος ενδέχεται να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα. «Αυτή είναι μια μέρα που κανείς εύχεται να μην συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη», δήλωσε η πρύτανης του Μπράουν, η Κριστίνα Πάξσον, επιβεβαιώνοντας ότι όλα ή σχεδόν όλα τα θύματα είναι φοιτητές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.