- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Τραμπ υποστηρίζει ότι το CNN πρέπει να πουληθεί - «Το διοικούν ανίκανοι»
Νέα πυρά από τον Αμερικανό πρόεδρο
O Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι το CNN πρέπει να πουληθεί και εξαπολύει νέα πυρά στον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θέλει να εξασφαλιστεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο κατηγορεί επί χρόνια πως υπηρετεί τους δημοκρατικούς αντιπάλους του χαρακτηρίζοντάς το «εχθρό του λαού», θα αλλάξει ιδιοκτήτη, στο πλαίσιο της πώλησης της μητρικής του Warner Bros Discovery. Ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στον οποίο ανήκει το CNN, έχει μετατραπεί στο αντικείμενο διένεξης των επίδοξων αγοραστών του, της ανταγωνιστικής Paramount Skydance και του κολοσσού του streaming Netflix.
Υπό τον Ντέιβιντ Έλισον γιο του πολυδισεκατομμυριούχου Λάρι Έλισον, συμμάχου του Ντόναλντ Τραμπ, η Paramount Skydance προτείνει την εξαγορά του συνόλου του Warner Bros Discovery, συμπεριλαμβανομένου του CNN. Βάσει της προσφοράς του Netflix το CNN αντίθετα θα παραμείνει σε χωριστή οντότητα που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
Τραμπ: Νομίζω ότι οι άνθρωποι που διοικούν το CNN είναι ανέντιμοι και ανίκανοι
Κατά τη διάρκεια συζήτησης χθες στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως το δίκτυο πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας εξαγοράς ή να πουληθεί χωριστά. «Νομίζω πως το CNN πρέπει να πουληθεί, διότι οι άνθρωποι που το διοικούν αυτή τη στιγμή είναι ανέντιμοι, είναι ανίκανοι», είπε ο πρώην αστέρας της «ριάλιτι» τηλεόρασης, επανερχόμενος σε συνήθη ρητορικά σχήματά του για τα μέσα ενημέρωσης.
Έχει πει πως θα εμπλακεί προσωπικά στην απόφαση της κυβέρνησης για την εξαγορά, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο, τέτοια ζητήματα επαφίενται γενικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι δυο επίδοξοι αγοραστές, που ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτηρίζει «καλές εταιρείες», έχουν απευθυνθεί στον Λευκό Οίκο αμφότερες για να εξασφαλίσουν την υποστήριξή του στις προσφορές τους. Ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος έχει για χρόνια σχέση ανοικτά εχθρική έναντι του CNN και άλλων μεγάλων ΜΜΕ, κατηγορώντας τα πως λένε ψέματα, διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις» κατά την έκφραση που αρέσκεται να χρησιμοποιεί, και τους επιτίθεται συχνά μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.
Αφότου ανέλαβε ο Ντέιβιντ Έλισον τη διεύθυνσή του τον Αύγουστο, ο όμιλος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου τοποθέτησε αξιοσημείωτα την Μπάρι Γουάις, μορφή της «anti-woke» δημοσιογραφίας, στη θέση της αρχισυντάκτριας του CBS News, ακόμη ενός στόχου συνεχών σφοδρών φραστικών πυρών του κ. Τραμπ. Το δίκτυο εξάλλου αποφάσισε λίγο καιρό προτού αναλάβει να αναγγείλει το τέλος του Late Show, της βραδινής εκπομπής του Στίβεν Κολμπέρ, ο οποίος ουδέποτε δίστασε να επικρίνει τον σημερινό πρόεδρο.
Ο κ. Τραμπ μολαταύτα καταφέρθηκε ξανά εναντίον της Paramount τη Δευτέρα, επειδή εγκρίθηκε η μετάδοση από το CBS News συνέντευξης της πρώην πιστής του, πλέον αντιπάλου του, βουλεύτριας Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.
Το Netflix θεωρείται, αντίθετα με την Paramount, πως έχει σχέσεις με τους δημοκρατικούς. Ο συνιδρυτής του Ριντ Χέιστινγκς συγκαταλέγεται στους μεγάλους δωρητές του κόμματος της αντιπολίτευσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα κράτος που είναι δομημένο πάνω στη θρησκεία, βασίζεται στον φανατισμό και έχει ως κινητήριο δύναμη την εχθροπάθεια δεν μπορεί παρά να βρεθεί απομονωμένο διεθνώς.
Γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αποτρέπουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ;
«Μόνη κερδισμένη η Ρωσία»
Στον πλανήτη πάντα κυριαρχούσε το δίκιο του ισχυρού, δεν υπήρχε ποτέ σταθερότητα ή βεβαιότητα, και η ειρήνη ήταν πάντοτε αποτέλεσμα κάποιου πολέμου (και καμιά φορά και η δημοκρατία)
Κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίας - Αυξάνεται η ζήτηση στην Ευρώπη και την Ασία
Η Βιέννη ενεργοποιεί μέτρα για να πέσει η τιμή στην αντλία
Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της και τις κατηγορίες περί συγκάλυψης
Η ένταση των ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν κλιμακώνεται
Οι ποινές μπορούν να περιλαμβάνουν έως και δύο χρόνια φυλάκισης
Η σταθερή δημοτικότητα της Εθνικής Συσπείρωσης και το μεγάλο λάθος των Σοσιαλιστών
Οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξηθούν οι γάμοι και να τονωθεί η κατανάλωση
Τραυματισμοί ναυτών και δυσλειτουργίες στις υποδομές πλήττουν το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.