- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βατικανό: Ο Πάπας καθαίρεσε τον επίσκοπο Σορνόσα μετά τις καταγγελίες για παιδεραστία
Άδικη και ψευδής η κατηγορία, υποστηρίζει ο επίσκοπος
Το Βατικανό άνοιξε πριν από τέσσερις μήνες κανονική έρευνα εναντίον του Σορνόσα για κατηγορία κακοποίησης παιδιών στη δεκαετία του 1990
Ο Πάπας Λέων αποφάσισε το Σάββατο (22/11) να απομακρύνει τον επίσκοπο του Κάντιθ και της Θέουτα, Ραφαέλ Σορνόσα από τη θέση του μετά τις καταγγελίες για παιδεραστία. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την είδηση ότι το Βατικανό άνοιξε πριν από τέσσερις μήνες κανονική έρευνα εναντίον του Σορνόσα για κατηγορία κακοποίησης παιδιών στη δεκαετία του 1990, ένα αδίκημα που έχει πλέον παραγραφεί.
Όπως μεταδίδει η El Pais, η λύση που υιοθετήθηκε για να αποφευχθεί το σκάνδαλο ήταν η αποδοχή από τον Πάπα της παραίτησής του, την οποία είχε ήδη υποβάλει πέρυσι όταν συμπλήρωσε τα 75 έτη, κατά τα προβλεπόμενα για τους επισκόπους.
Ταυτόχρονα, η Ισπανική Επισκοπική Διάσκεψη (CEE) ανακοίνωσε τον διορισμό του Ραμόν Νταρίο Βαλντίβια Γκιμένεθ, μέχρι τώρα βοηθού επισκόπου της Σεβίλλης, ως αποστολικού διοικητή της επισκοπής, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις κατηγορίες εναντίον του Ζορνόζα.
Ο κατηγορούμενος, από την άλλη πλευρά, δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπο της Επισκοπής του Κάντιθ, στην οποία ευχαριστεί τον Πάπα για «την κατανόηση και την πατρική του εγγύτητα» για την αποδοχή της παραίτησής του, ώστε να μπορέσει να αφιερωθεί «σε ιατρικές θεραπείες» για τη θεραπεία του καρκίνου από τον οποίο πάσχει και να «αντιμετωπίσει με ηρεμία και εμπιστοσύνη στον Θεό» την υπεράσπισή του «ενάντια σε μια άδικη και ψευδή κατηγορία, η οποία εξετάζεται από την Εκκλησία».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.