- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την ενόχληση των Ευρωπαίων για τις πρακτικές της Ρωσίας
Δεν ξέρω τι έχουν πάθει οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι με τους Ρώσους. Δεν ξέρω γιατί πια όλο και πιο συχνά στις ειδήσεις ακούγεται η λέξη «πόλεμος» και γιατί παρουσιάζεται η φιλειρηνική χώρα του μεγάλου δημοκράτη Βλαδίμηρου Πούτιν ως ο εχθρός. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε προκαταλήψεις τις οποίες, πρώτοι από όλους, τις κουβαλούν οι Πολωνοί τους οποίους ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Πεσκόφ χαρακτήρισε ρωσοφοβικούς. Και είχε απόλυτο δίκιο.
Θέλω να πω, το ότι κάποιοι καταλαμβάνουν τη χώρα σου σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται στο διάβα της Ιστορίας, δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να τους αντιμετωπίζεις με εχθρότητα ή να τους φοβάσαι. Μερικές σφαγές και κατοχές του παρελθόντος δεν σημαίνουν ότι πρέπει να τους βλέπεις με διαφορετικό μάτι και να μην καταλαβαίνεις ότι οι Ρώσοι είναι φίλοι σου και θέλουν το καλό σου.
Μετά είναι και οι άλλοι γείτονες που δεν καταλαβαίνουν ότι οι φιλίες δεν μπορεί να χαλάνε για μερικές εισβολές και μερικές κατοχές. Το μόνο που θέλουν οι Ρώσοι από τους γείτονες τους είναι υποταγή, κι αν αυτό νομίζει κάποιος ότι είναι αιτία οι γείτονες να σκυλιάζουν και να μην επιτρέπουν στους Ρώσους να τους ελέγξουν ή να εγκαταστήσουν μια κυβέρνηση μαριονέτα, τότε σηκώνω ψηλά τα χέρια μπροστά σ’ αυτόν τον ακατανόητο αλλά τόσο επικίνδυνο ρατσισμό.
Κι ακόμα πιο αδικαιολόγητη και ρατσιστική είναι η στάση των υπόλοιπων Ευρωπαίων που για κάποιο λόγο ενοχλούνται επειδή η Ρωσία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσει fake news, προκειμένου να προκαλέσει αστάθεια και να προωθήσει τους πολιτικούς και τα κόμματα που αισθάνονται πιο κοντά στο Κρεμλίνο, παρά στη Δημοκρατία. Υπερβολές και υστερίες.
Φαίνεται ότι το πάθημα του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου δεν έχει γίνει μάθημα και ότι η Δύση είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε όταν αποφάσισε να σταματήσει τη Γερμανία, η οποία το μόνο που ζητούσε ήταν να αναπνεύσει ελεύθερα χωρίς τον ασφυκτικό κλοιό των γειτόνων της*. Και μπράβο τους.
ΥΓ - Αν θυμάστε και τότε μια απολύτως δικαιολογημένη εκστρατεία στην Πολωνία σήμανε την κήρυξη του Πολέμου, γεγονός που αποδεικνύει τον διαχρονικά δόλιο ρόλο των Πολωνών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Κυριαρχία της «Προοδευτικής Βουλγαρίας» και νέα πολιτική κατεύθυνση στη χώρα
Θα μετατραπεί πρώτα σε σκόνη οξειδίου;
Η Ιρανή κοινωνιολόγος περιγράφει στην ATHENS VOICE ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πλέον ως κράτος και μια κοινωνία στα όριά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πυροβόλησε τα παιδιά στο κεφάλι ενώ κοιμούνταν
Το χρονικό της υπόθεσης
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.